USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Польщі – нові протести проти заборони абортів

23 Жовтня 2020 22:46
У Польщі в п'ятницю проходить другий день протестів через рішення Конституційного трибуналу про майже повну заборону абортів.

Про це повідомляє Європейська правда.

Демонстрації проходять у Вроцлаві, Познані та Кракові, протести також заплановані в інших містах.

У Вроцлаві акція почалася біля головного залізничного вокзалу, потім учасники рухались в напрямку центру міста.

Зустріч була зареєстрована на 25 осіб, але прийшло набагато більше людей. Серед гасел на банерах були «Похорон жіночих прав» та «Jeszcze Polka nie zginęła», змінений рядок з національного гімну.
Під час демонстрації у Вроцлаві поліція нагадувала учасникам про стан епідемії та пов’язане з цим зобов’язання тримати дистанцію та закривати рот та ніс.

Поліція зупинила демонстрацію на мосту, і демонстранти були змушені шукати інший прохід. Протестуючі попросили поліцію не застосовувати насильства.

Акції протесту проводяться також у Лодзі, Зеленій Гурі, Кракові та Познані. І тут організатори нагадують про необіхдність дотримуватися санітарних рекомендацій.
У Познані протест пройшов у формі прогулянки декількох тисяч людей перед штаб-квартирою правлячою партії «Право і справедливість».

Нагадаємо, у четвер протест проти заборони абортів завершився сутичками із поліцією, яка застосувала сльозогінний газ і затримали 15 учасників.

Конституційний суд Польщі оголосив рішення про те, що аборт через дефекти плоду суперечить Конституції, встановивши правову основу, яка рівносильна майже повній забороні на переривання вагітності в країні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ні аборту Показати IP 24 Жовтня 2020 17:43
Робити аборт -це великий гріх,це вбивство своїх дітей.Ці люди самі не розуміють чого просять...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus