USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Польщі ветували скандальні судові закони

1 Серпня 2017 08:44
Президент Польщі Анджей Дуда ветував два скандальні законопроекти щодо судоустрою. Документи, які стосуються Національної судової ради та Верховного суду, глава держави передав на повторний розгляд парламенту.

Про це йдеться в офіційному повідомленні президента Польщі у Twitter.

Третій закон про загальні суди Анджей Дуда таки підписав. Хоча опозиція та активісти під час масових протестів вимагали накласти вето і на нього.

Реформа судової системи Польщі стартувала в минулому році. Цей план тоді запропонувала польська права націоналістична партія «Право і справедливість», якій належить більшість голосів у парламенті, повідомляє Кореспондент.

Найбільш суперечливим у цій ініціативі виявився законопроект про верховний і національний суди. Згідно з ним, 15 з 25 членів Національної судової ради обиратимуться польським парламентом. 20 липня цей проект погодив Сейм Польщі (нижня палата парламенту), а вночі проти 22 липня ініціативу схвалив Сенат. Таке рішення місцевої влади викликало найбільші з моменту приходу до влади «Права і справедливості» масові протести по всій країні.

У зв'язку із цими законами 29 липня Єврокомісія офіційно розпочала штрафну процедуру щодо Польщі. Все тому, що новий закон порушує принцип гендерної рівності, оскільки передбачає різний вік виходу на пенсію для жінок і чоловіків, які працювали суддями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus