USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

У Польщі збирають кошти на польські дрони-камікадзе для України

14 Липня 2022 23:12
У Польщі 13 липня розпочалася кампанія зі збору коштів на безпілотники-камікадзе Warmate польського виробництва для України.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Polska Times.

Ініціатором збору став Ярослав Стеркович. Він розповів, що ідея спала йому на думку під час обговорення в закритій Facebook-групі, яка об’єднує тих, хто цікавиться війною і оборонним сектором.

«Багато учасників групи звернули увагу, що в Польщі виробляють визнані бойові дрони, але ми збираємо кошти на обладнання, яке виробляється за кордоном. Тому було запущено акцію з підтримки України, з одного боку – і це головна мета, а з іншого боку – щоб показати і підтримати польську оборонку», – сказав Стеркович.

Стеркович зв’язався з виробником дронів, компанією WB Electronics, і та погодилася допомогти з організацією і перевезенням безпілотників до України.

У межах кампанії «Польські бойові дрони для України» організатори сподіваються зібрати чотири мільйони злотих. Станом на написання новини було зібрано понад 30 тисяч злотих.

Як зазначає Мілітарний, Warmate – це баражуючий боєприпас (тобто такий, який може зависати на певний час у повітрі). Він дозволяє знищувати техніку противника на більш значній відстані, спрощує процес виявлення та враження цілі, якщо порівняти з ПТРК.

Ударна повітряна система Warmate у версії 3.0 має покращені параметри – зокрема збільшення дальності радіозв’язку та робочого діапазону. Дрон здатен перебувати у повітрі до 70 хвилин і оснащений двигуном із низькою шумністю.

Нагадаємо, також у Польщі 28 червня анонсували акцію зі збору коштів на турецький безпілотник Bayraktar, надихнувшись успішним збором у Литві та Україні.

Необхідні 22,5 млн злотих планують зібрати за 30 днів. Станом на 10 липня в Польщі вдалося зібрати вже 9 млн злотих.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Українка Показати IP 15 Липня 2022 21:36
Активніше сусіди поляки! Війна на вашому порозі! Гуртом добре й москалів бити!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus