USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Порошенка прагнуть дискредитувати НАБУ і САП справою Насірова

9 Березня 2017 23:03
Влада хоче дискредитувати антикорупційні органи, звинувативши їх у непрофесіоналізмі та піарі.

Технологи Адміністрації президента підготували "темники" щодо арешту відстороненого глави Державної фіскальної служби Романа Насірова, у яких розміщені рекомендації про те, як можна дискредитувати роботу антикорупційних органів.

Чергова порція таємних вказівок потрапила до видання strana.ua, яке опублікувало їх в мережі.

Головна ідея цих "темників" полягає у тому, щоб показати зв'язок між затриманням Насірова працівниками Національного антикорупційного бюро України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та аудитом НАБУ напередодні другої річниці керівників антикорупційних органів Назара Холодницького та Артема Ситника на своїх посадах.

Згідно із запланованими положеннями, провладним депутатам та блогерам потрібно заявляти, що НАБУ і САП спеціально програмують свій програш у справі Насірова, щоб звинуватити владу у тиску на них, тим самим виправдавши неефективну роботу.

Автори таємних вказівок позитивно оцінюють притягнення прокурорами НАБУ Насірова до кримінальної відповідальності. Водночас вони створюють образ безпосередніх учасників затримання головного податківця як "лузерів" та профанів.
Автори "темників" просувають думку, що рішення суду у справі Насірова є повною поразкою НАБУ, використовуючи низку аргументів.
Одним з них є те, що сума застави, яку було обрано для Насірова, в двадцять разів менша за ту, яку антикорупційний орган вимагав від судді. Також провладним спікерам потрібно робити наголос на низку процесуальних помилок під час затримання Насірова.

Висновком з цих аргументів мало бути те, що через непрофесіоналізм НАБУ справа Насірова приречена на провал.

Відповідно до прихованих вказівок, НАБУ звинуватять у самопіарі перед своїми спонсорами. Також автори "темників" зазначають, що у відповідь НАБУ звинувачуватиме президента, Генпрокуратуру, суд у тому, що вони заважають ходу слідства.

З оприлюднених "темників" можна зробити висновок, що влада намагатиметься всіма способами розвалити справу Насірова, поклавши відповідальність за це на антикорупційні органи.

Нагадаємо, 2 березня в НАБУ повідомили про вручення підозри Роману Насірову за «справою Онищенка». Очільник ДФС підозрюється у вчинені дій, які завдали державі шкоди на суму у розмірі 2 мільярдів гривень.

За результатами судового засідання, опальному чиновнику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном у 60 днів із можливістю внесення застави у розмірі 100 мільйонів гривень.

Пізніше стало відомо, що Апеляційний суд Києва розгляне апеляцію на арешт відстороненого від посади глави Державної фіскальної служби Романа Насірова в понеділок, 13 березня. Так, Насірову вимагатимуть збільшити заставу до 2 мільярдів. Натомість народний депутат Сергій Лещенко, який розповів про нові нюанси у справі відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова, упевнений, що Насірову зменшать розмір застави до 10 мільйонів та відпустять.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
речник Показати IP 10 Березня 2017 06:40
З гіркотою і абсолютно справедливо констатуємо, що «Янукович повернувся в Україну: Порошенко створює нову« родину »...
555 до речник Показати IP 10 Березня 2017 07:25
Родина давно вже створена, янику до пороха в цьому питанні дуже далеко. Ждем введення військового стану ближче до 19 року, щоб зняти питання виборів і майданів назавжди.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus