USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Насірова та ж хвороба, що й у 12 мільйонів українців, - медик

6 Березня 2017 19:34
Медик із Інституту кардіології імені академіка М.Д. Стражеска Андрій Соколов стверджує, що у відстороненого від посади голови Державної фіскальної служби Романа Насірова, якого підозрюють у зловживанні службовим становищем, немає критичної хвороби, через яку він не може брати участь в судових засіданнях.

Як передає УНІАН, про це Соколов заявив на засіданні Солом'янського районного суду Києва, надаючи пояснення як свідок сторони обвинувачення щодо стану здоров'я Насірова.

“Гіпертонічною хворобою в нашій країні страждають близько 12 млн людей. Частина з цих людей ходить на роботу, виконує якісь функції. На мій погляд, це не є якимось особливим обмеженням”, - сказав Соколов.

Він також зазначив, що під час огляду Насірова загрозливих даних щодо стану його життя не було зафіксовано. При цьому медик зауважив, що з виявленою хворобою у Насірова йому, як і іншим особам, лікарі “рекомендують тримати горизонтальне положення”.

Своєю чергою, сторона захисту Насірова в коментарі журналістам після оголошеної судом перерви, яку головуючий в судовому процесі суддя Олександр Бобровник був змушений зробити через суперечки, які виникли в залі засідання, зауважили, що цей свідок такими показами “скоїв злочин, який треба розслідувати”.

Зауважимо, 6 березня керівник Спеціальної антикорупційної прокуратури Назар Холодницький передав прокурору по справі відстороненого голови ДФС Романа Насірова додаткові документи, які "підсилять позицію прокуратури" при обранні Насірову запобіжного заходу.

Про це біля суду він повідомив журналістам, повідомляє Укрінформ.

"Я щойно передав прокурору деякі документи, які посилять наші позиції при обранні того чи іншого запобіжного заходу", - сказав він.

На запитання журналістів, які саме документи він передав прокурору, керівник САП сказав: "Прийдіть в суд, буде весело".

Водночас Холодницький додав, що сторона захисту затягує процес обрання запобіжного заходу Насірову. При цьому керівник САП сподівається, що суд все ж таки обере запобіжний захід Насірову сьогодні.

Нагадаємо, 2 березня ввечері до Феофанії, де перебував Роман Насіров, прибули, за даними ЗМІ, представники НАБУ і САП. Главу Державної фіскальної служби затримали у так званій справі Онищенка.

4 березня Насіров вперше з моменту оголошення йому підозри зробив заяву стосовно висунутих йому обвинувачень. «Я не збираюся ні в якому разі їздити на лікарняному візку, і не імітую захворювання», - йдеться у заяві Романа Насірова, повідомляє «Громадське радіо». Згодом стало відомо про те, що медики не підтвердили інфаркт у відстороненого від посади глави Державної фіскальної служби України Романа Насірова.

До слова, засідання у справі Насірова було призначене на 19:00 4 березня. Втім спершу приміщення, де мало відбутися засідання, начебто "замінували", проте повідомлення виявилося хибним близько 21:30 суд все-таки почав роботу, проте адвокати Насірова наполягли на тому, що їхній підзахисний кволий та потребує переміщення у лікарню. В результаті суд перенесли.

Під час засідання суду 6 березня у Солом'янському райсуді Києва захисту відстороненого голови Державної фіскальної служби відмовили у проведенні судово-медичної експертизи. За словами представників захисту Насірова, які виступали за проведення цієї експертизи, судмедексперти повинні були встановити, які саме хвороби має Насіров, чи може від перебувати у залі під час судових засідань, відповідно до його стану здоров'я, а також, чи може він брати участь у процесальних діях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 6 Березня 2017 22:59
у нього запалення хитрож"пості
Калігула Показати IP 7 Березня 2017 05:59
З таким " таблом" і на свободі????? Поставити 10-ти Літрову клізму зразу виздоровіє!!
64 Показати IP 15 Березня 2017 17:41
тримайся друже!не помирай.украіна з тобою

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus