USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Раду направили подання на затримання й арешт нардепа з «Волі Народу»

16 Червня 2016 11:33
До Верховної Ради направили подання про позбавлення недоторканності народного депутата Олександра Онищенка, якого звинувачують у організації корупційної схеми, розкраданні коштів в особливо великих розмірах та створенні злочинної організації, - інформує канал 112.

Він опублікував документ на сторінці в Facebook.

Відповідно до частини 2 статті 80 Конституції України частини 1 статті 27 Закону України "Про статус народного депутата України", частини 2 статті 482 КПК України, статті 218 Закону України "Про регламент Верховної ради України" направляю для розгляду подання про згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата України Онищенка Олександра Романовича, - йдеться в тексті документа.

Як інформує Depo.ua, БПП при повній мобілізації за притягнення до відповідальності Онищенка дасть 125 голосів. Народний Фронт при повній мобілізації - 75 голосів, Опоблок – не голосуватиме (вони не голосують за такі речі), Група Відродження - не голосуватиме (мотив той же, що і у Опоблока), Батьківщина - не голосуватиме (можливо дасть 2-3 голоси, імітуючи вільне голосування), Радикальна партія - не голосуватиме (через Мосійчука), Воля народу - не голосуватиме (Онищенко член цієї групи), Позафракційні – при повній мобілізації дадуть не більше 20 голосів, Відкритим залишаться питання по Самопомочі.



Нагадаємо, слідчі встановили роль 20 учасників злочинного угруповання і десятьох з них уже затримали.

Мова - про виробництво, яке стосується схем з реалізації газу. Державі завдано збитків майже на 3 млрд грн, йдеться про розкрадання коштів в особливо великих розмірах та створення злочинної організації.

Зі слів Холодницького, організатором корупційної схеми є чинний народний депутат України Олександр Онищенко (група "Воля народу"). "Сьогодні вранці я передав генеральному прокурору подання подання до Верховної Ради України про надання згоди на притягнення його до кримінальної відповідальності, а саме - затримання та арешт", - уточнив Холодницький.

Як інформує Dw.com, усього за три роки - у період з січня 2013-го по січень 2016-го - державі завдали збитків у сумі 1,6 мільярда гривень. До того ж, до державного бюджету не сплатили ренти у розмірі 1,3 мільярда гривень. "Загальна сума збитків, завданих державі внаслідок корупції при реалізації природного газу, складає близько трьох мільярдів гривень", - додав Ситник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
виборець Показати IP 16 Червня 2016 11:48
Вибираємо злодіїв і бандитів,які нас зробили злидарами.Скільки ще будемо сліпими кошенятами або наївними дурнями?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus