USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

В мережі з'явився документ, за яким мають арештувати одіозного Онищенка

3 Липня 2016 22:49
Народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Сергій Лещенко переконаний, що соратники Юлії Тимошенко та Олега Ляшка не проголосують за арешт Олександра Онищенка та назвуть його справу - "розправою над "світочем" демократії".

Нардеп оприлюднив повну версію подання Спеціалізованого антикорупційного прокурора Назара Холодницького про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт скандального Олександра Онищенка.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці, повідомляє 24 канал.

"Незабаром ви будете чути в ефірі та на трибуні парламенту про те, що справа проти Онищенка – це розправа над "світочем" демократії. Ті, хто не проголосують за його арешт, будуть апелювати до маніпулятивного рішення регламентного комітету. Дехто, наприклад, Юлія Тимошенко, назве це рейдерською атакою, а соратники Ляшко – спробою віджати бізнес. Зупинити цей потік абсурду може тільки документ", – зазначив Лещенко.

З його слів, "справа Онищенка є чудовим прикладом проведеного розслідування, а всі, хто будуть блокувати подання, просто є учасниками кругової поруки корупціонерів".

У відповідному документі детально описана роль кожного з учасників схеми, активними учасниками створення якої названо Інесу Кадирову і Валерія Пісного. Також у списку засвітилися Олександр Сергієнко, Мар'яна Гречанюк, Сергій Свиченко, Дмитро Кравченко, Роман Якимащенко, Владислав Купрієнко, Ігор Копчук, Василь Пігуляк, Павло Жицький, Олександр Концелярук, Катерина Гарчева, Леся Железняк, Олег Рябошапка, Микита Іванов, Юрій Смагалюк, Євген Бистрицький, Сергій Кабаєв, Володимир Фісун.

Нагадаємо, депутат від фракції "Воля народу" Олександр Онищенко підозрюється у причетності до реалізації природного газу за заниженою ціною за договорами спільної діяльності з ПАТ "Укргазвидобування".

До Верховної Ради направили подання про позбавлення недоторканності народного депутата Онищенка, якого звинувачують у організації корупційної схеми, розкраданні коштів в особливо великих розмірах та створенні злочинної організації.

17 червня слідчий суддя обрав запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю звільнення під заставу в розмірі 200 мільйонів гривень керівнику підприємства, якого правоохоронці підозрюють у причетності до злочинної схеми при реалізації газу, видобутого при спільній діяльності з ПАТ "Укргазвидобування".

ЧИТАТИ ЩЕ: ТИМОШЕНКО СТАЛА НА ЗАХИСТ ЕКС-РЕГІОНАЛА ОНИЩЕНКА

Згодом арештували ще кількох фігурнатів справи - Валерія Посного (сума застави 1 млн грн), Олега Рябошапку (сума застави 1,5 млн грн), Владислава Купріяненка (сума застави 20 млн грн), Лесю Железняк (сума застави 50 млн грн) і Микиту Іванова (сума застави 50 млн грн).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus