USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У рішенні щодо облспоживспілки вбачають корупційний мотив

26 Лютого 2015 18:41
Прокуратуру міста просять перевірити дії працівників підрозділів міської ради з приводу підготовки рішень щодо продовження терміну договору оренди землі з облспоживспілкою.

Про це стало відомо під час першого пленарного засідання 71 чергової сесії міської ради , 25 лютого.

Нагадаємо, луцькі депутати продовжили на 2 роки договір оренди землі в центрі міста з облспоживспілкою. Йдеться про ділянки під Центральним ринком. Саме задля вирішення цього питання під стіни міськради прийшли декілька сотень підприємців.

Однак, на розгляд сесії підготували чотири протилежні проекти рішення. Два з них - за розірвання договору з облспоживспілкою, а два – за продовження договору. Проблема в тому, що на рішеннях, протилежних по суті, стоять візи працівників одних і тих же відділів міської ради.

Відтак, депутат Андрій Козюра звернувся до прокурора міста з проханням перевірити дії працівників міськради на предмет корупційних діянь з приводу погодження згаданих рішень. А якщо це підтвердиться, то винних просять притягнути до відповідальності. Адже однакові погодження на протилежних по суті рішеннях викликають підозру, що в діях працівників міськради є корупційна складова.

Зауважимо, питання про розірвання договору під час сесії зняли з порядку денного. А проекти рішень, які затвердили депутати, вніс міський голова Микола Романюк. Тож, припускають, що очільник міста міг натиснути на своїх підлеглих, аби ті погодили внесений ним проект рішення. До слова, раніше секретар міськради Сергій Григоренко зізнався, що подібне рішення винесено, аби заспокоїти людей. А наприкінці каденції ніхто подібних рішень не прийме. Мовляв, радикальних реформ перед виборами не роблять.

Депутати підтримали запит про звернення до прокурора міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
підприємець Показати IP 26 Лютого 2015 19:26
Романюк перед виборами боїться переносити цей гадюшник-базар ,боїться втратити голоси.
Анонім до підприємець Показати IP 26 Лютого 2015 19:54
Иными словами, ты сам сказал, что против переноса базара выступает большинство волынян.
Водовоз Показати IP 26 Лютого 2015 20:45
С такими ценами(курс), рынок и сам закроется!Останутся только продавцы "пластиковых цветов"-если конечно будут живы!!!Дайте продавцам еще пожить- мучители!!!
Ярослав Матвіїв Показати IP 26 Лютого 2015 20:49
Мною,особисто, було підписано рішення про продовження оренди землі з наступних причин: 1.Відсутній план реконструкції Центрального ринку для розробки та затвердження якого необхідно мінімум два роки (враховуючи менталітет керівництва облспоживспілки).2.Генеральним планом та планом зонування передбачено функціонування ринку. 3. У країні фінансово-економічна криза, тому у міськраді відсутні кошти на розробку такого плану, а зобов"язати господарів ринку замовити такий проект нереально (прикладом може служити самочинна, без проекту, забудова Завокзального ринку). 4.Треба поважати підприємців, які опинилися у скрутному стані. Тому, не продовження оренди землі булоб, як мінімум, безвідповідальним рішенням.
Братуха до Ярослав Матвіїв Показати IP 26 Лютого 2015 20:58
Честно,логично и прозрачно
Братуха Показати IP 26 Лютого 2015 20:55
Гадюшник говоришь,а сам где таришься?Или ты в селе проживаешь?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus