USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Романюка – найдорожче авто серед мерів Заходу України

27 Жовтня 2014 13:05
Службовий автопарк міських голів Західної України складається з японських, німецьких, корейських та чеських автівок. Жоден із західноукраїнських мерів вітчизняним автомобілем на роботі не користується. Про це повідомляє Pressцентр.

Серед них – чотири - японських «Тойот», які, вочевидь, є найбільш надійними, бо експлуатують їх найдовше. Варто нагадати, що автомобілі усіх міських голів придбані за кошт платників податків.

У найбагатшого міського голови Західної України, мільйонера Миколи Романюка – найсучасніший і найдорожчий службовий автомобіль – корейський «Хюндай Соната» 2013-го року випуску. Коштує такий нині близько 400 тисяч гривень. За скільки "Хюндай" купили і чому обрали саме цей автомобіль - надати інформацію у міськраді Луцька відмовилися. До придбання цього автомобіля міський голова Луцька на роботі користувався теж корейською «Кіа Магнетіс Джі Ел Ес» 2007-го року випуску.



Найстаріший службовий автомобіль має керівництво Ужгорода. Оскільки міського голови Ужгород нині не має, секретар міськради Віктор Щадей, який виконує його обов’язки, користується автомобілем «Тойота Кемрі», якому аж 11 років. Цей автомобіль у 2003 році придбали спеціально для тодішнього міського голови за 150 тисяч гривень. І міняти його не збираються, адже «Тойота» досі на ходу.



Віктор Щадей



"Тойота Кемрі"

Приблизно такий же за «віком» службовий автомобіль і у міського голови Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса. Він користується чеською «Шкодою Суперб», яка йому дісталася у спадок від попередника на посаді.



Віктор Анушкевичус



"Шкода суперб"

Міські голови Львова Андрій Садовий та Рівного Володимир Хомко на роботі їздять, як і керівництво Ужгорода, на «Тойотах Кемрі». Вони в обох голів – 2007-го року випуску. Щоправда, у Львові «Тойоту» купували спеціально для Садового, який вже тоді очолював Львів, а Хомку вона дісталася у спадок від попередника на посаді Віктора Чайки.



Володимир Хомко



Андрій Садовий

А ось міський голова Чернівців Олексій Каспрук користується молодшою на рік від їхніх авто «Тойотою Прадо». Має він і ще один службовий автомобіль - «Мерседес С 500». Втім, майже його не використовує, бо «мерсу» вже аж 16 років. Дістають у Чернівцях «Мерседес» з гаража лише тоді, коли до міста приїжджають іноземні делегації: ним їх перевозять.



Олексій Каспрук



"Тойота Прадо"

Службовому автомобілю міського голови Хмельницького Сергія Мельника, як і «Тойоті» очільника Чернівців, - шість років. Втім, у нього автомобіль іншої марки – це німецька «Ауді А6».



Сергій Мельник



"Ауді А6"

Найсучасніші службові автомобілі мають міські голови Тернополя Сергій Надал та Луцька Микола Романюк. У Надала – німецький «Форд Мондео» 2012-го року випуску. Придбали йому авто два роки тому за майже 215 тисяч гривень. До цього Сергій Надал їздив на чеській «Шкода Октавіа». «Шкоді» було п’ять років, коли він пересів на «Форд», і вона вже частенько ламалася. До речі, попередник Надала не мав службового авто: користувався власним.



Сергій Надал і його особистий автомобіль



...і робочий - "Форд Мондео"
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Анонім Показати IP 27 Жовтня 2014 13:11
Ось так живуть олігархи за наш народе рахунок.В кожного фейс в якого хочеться плюнути.Де люстрація?Ми за життя заробимо тілкьи на воза.О Господи де ти там?
йося моргенштерн до Анонім Показати IP 27 Жовтня 2014 13:44
бачили очі що обирали! зараз на сході українці масово голосують за недобитих "ригів" з опозиційного блоку, тупе полісся за гузя!!! Що тут скажеш??? МИ УКРАЇНЦІ ЦЕ НЕ ЗАСЛУГОВУЄМО!!!!!!!!!!!!
123 до Анонім Показати IP 27 Жовтня 2014 13:47
Треба краще працювати,то не тiльки на воза,а й на лiсапету заробиш
прокурор до Анонім Показати IP 27 Жовтня 2014 13:49
Романюк нарешті вирішив один будинок за зеленим Гайом продати і гроші віддати на АТО
рапмво Показати IP 27 Жовтня 2014 13:21
а на тролейбуси і по нашому бездоріжжі слабо??
777 до рапмво Показати IP 27 Жовтня 2014 22:52
Якому бездоріжї? В нас на Волині ще дорогі такі що дай всім такі дорогі!
віктор Показати IP 27 Жовтня 2014 13:25
да і де ж та люстрація. Ніяк не дочекаємось. вони собі їздять і наглі морди свої роблять як то вони так тяжко працюють !!! сором таким владцям ніде за кордоном і в Європі так не їздять на таких автівках і так шикарно не живуть як у нас в Україні!!!!!!!сором чекаємо змін від Самопомочі! люстрація негайно щоб це не було лише не словах а ти х клятих чиновників тільки з місця на місце переставляли
123 до віктор Показати IP 27 Жовтня 2014 13:46
Папа, а как ты думаешь, после выборов, что-нибудь поменяется в Украине? - Думаю ничего не поменяется... - А почему? - Знаешь, сынок,...если на кучу говна положить пару вишенок, то говно не станет тортом.
Бандура до віктор Показати IP 27 Жовтня 2014 15:18
Закон України. Про очищення влади Стаття 1. Основні засади очищення влади 1. Очищення влади (люстрація) - це встановлена цим Законом або рішенням суду заборона окремим фізичним особам обіймати певні посади (перебувати на службі) (далі - посади) (крім виборних посад) в органах державної влади та органах місцевого ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ самоврядування. Надіюсь, більше не треба пояснювати...
Волинянка Показати IP 27 Жовтня 2014 13:58
після виборів, на мою думку, нічого не зміниться, відповідно до результатів по мажоритарних округах. Народ має таку владу на яку заслуговує. Майдан нічого не змінив. ШКОДА ТІЛЬКИ МОЛОДИХ ХЛОПЦІВ, які загинули за Україну
Андрій Показати IP 27 Жовтня 2014 13:59
Ми з вами їх обрали і делегували їм право оббирати нас.Так,що змиріться і голосуйте дальше за Єримеєва,Мартиняка,івахіва і іже з ними.
ВОНО до Андрій Показати IP 27 Жовтня 2014 14:13
дурні обрали негідників, все як завжди
Депутат Показати IP 27 Жовтня 2014 14:46
Нові вибори розпочалися.На автомобіль для міського голови гроші з бюджету не виділялися взагалі.Як і попередній автомобіль,цей автомобіль також орендований.
Анонім до Депутат Показати IP 27 Жовтня 2014 14:55
Так це ж він сам в себе його і орендував!?,,,
Лучанин Показати IP 27 Жовтня 2014 14:52
Перш ніж оприлюднювати таку інформацію потрібно детально вивчити факти.Машина в Романюка 2012р.
А Показати IP 27 Жовтня 2014 16:53
Ужгородський правитель спертий на Ниву. Повага.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus