USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Росії вночі дрони атакували завод вибухівки та виробника «Кинджалів»

14 Листопада 2023 12:32
У ніч на 14 листопада дрон атакував підприємство «КБ Машинобудування» під Москвою, яке виробляє «Кинджали» та «Іскандери». Ще один безпілотник атакував хімічний завод у Брянській області, який виробляє вибухівку.

Про це повідомили у Telegram-канал Astra із посиланням на анонімні Telegram-канали, Міноборони Росії, Telegram-канал Baza із посиланням на джерела.

За інформацією анонімних Telegram-каналів, на які посилається Astra, у підмосковній Коломні зранку повідомляли про вибухи в районі «КБ Машинобудування», яке атакував безпілотник в ніч на 11 листопада.

«Сьогодні приблизно о 7:30 в районі Голутвина знову пролунав сильний вибух. Як повідомляють очевидці, у будинках на Окському проспекті його було чітко чутно. У машин, що стоять у дворах, спрацювали системи сигналізації. Жителі повідомляють про те, що до КБМ їдуть машини спецслужб», – йдеться у повідомленні.

Читати ще: У Росії триває будівництво заводу з виробництва іранських безпілотників, – Reuters

Крім того, за даними Telegram-каналу Baza, вночі в цеху «Брянського хімічного заводу імені 50-річчя СРСР», розташованого в селищі Сільце у Брянській області, було виявлено безпілотник літакового типу, який не розірвався, з вибуховою речовиною. Цех ще будується. Його дах пробитий у трьох місцях. На місце було викликано співробітників спецслужб. Постраждалих немає.

Зранку Міноборони Росії заявило, що їхня ППО знищила чотири українські безпілотники у Московській, Тамбовській, Брянській та Орловській областях.

Telegram-канал Baza повідомляє, що безпілотник упав у районі будівлі КБМ сьогодні вранці о 7:30. Унаслідок атаки, за даними джерел Telegram-каналу, було незначно пошкоджено скління та обшивку однієї з будівель комплексу. Постраждалих немає.

«Брянський хімічний завод імені 50-річчя СРСР» спеціалізується на виробництві промислових вибухових речовин та утилізації боєприпасів. Анонімні Telegram-канали стверджували, що його вже атакували у березні цього року.

«Конструкторське бюро машинобудування» – один із провідних російських конструкторських і науково-виробничих центрів у галузі військової техніки, який виробляє, зокрема, ракети «Кинджал» та «Іскандер». Підприємство засновано в 1942 році і входить до складу холдингу «Високоточні комплекси» Держкорпорації Ростех.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus