USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Саудівській Аравії арештовані через корупцію принци віддадуть кошти

25 Листопада 2017 23:10
У Саудівській Аравії більшість арештованих у справі про корупцію принців, чиновників, бізнесменів та членів королівської родини погодилися передати державі частину своїх коштів в обмін на своє звільнення.

Про це в інтерв’ю The New York Times розповів спадкоємець, принц Мухаммад бін Салман, пише Громадське.

За його словами, підготовка до антикорупційної операції почалася ще кілька років тому. І наразі за її результатами затримані близько 200 людей.

Тоді видання Bloomberg відзначало, що, ймовірно, король Салман таким чином усуває можливі перешкоди для сходження на трон його сина.

Однак принц Мухаммад бін Салман назвав такі припущення «безглуздими» та відкинув усі версії про те, що ця кампанія «могла бути захопленням влади».

«Мій батько сказав, що за такої корупції немає жодних шансів залишитися в G20 і демонструвати ріст. На початку 2015 року він одним з перших своїх розпоряджен доручив збирати інформацію про корупцію на «верхівці». Вони працювали два роки, доки не зібрали інформацію і не представили список з 200 людей», — сказав принц.

Він додав, що 1% людей зі списку надали докази своєї непричетності до корупції, ще близько 4% готові довести це у суді з адвокатами. Усі інші, а це 95% підозрюваних у корупції, погодились віддати частину своїх активів державі в обмін на звільнення з-під арешту.

У рамках угоди, за оцінками прокурорів, до держави надійде близько 100 мільярдів доларів.

На початку листопада в Саудівській Аравії арештували 11 принців, чотири міністри та ще десятки колишніх посадовців у «справі про корупцію».

Влада країни при цьому не оприлюднила докази, за якими видала ордери на арешт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Мрії мрії,де ваша... Показати IP 25 Листопада 2017 23:55
Терміново перейняти досвід,але,про що я.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus