USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У школі в США двоє учнів влаштували стрілянину

8 Травня 2019 08:15
В американському штаті Колорадо недалеко від сумнозвісної школи «Колумбайн» сталася стрілянина, внаслідок якої загинув один учень, ще вісім отримали поранення.

Про це повідомляє CNN.

Стрільба почалася у школі STEM School Highlands Ranch близько другої години дня у вівторок, 7 травня. Підозрювані увійшли до школи і почали стріляти з двох боків, сказав шериф округу Дуглас Тоні Сперлок.

За його словами, правоохоронці прибули на місце події протягом двох хвилин. Коли поліцейські зайшли до школи, постріли ще лунали, і вони «боролися з підозрюваними, щоб узяти їх під варту».

Як вважається, стрілянину влаштували двоє учнів цієї школи – один з них уже дорослий, інший – неповнолітній.

Внаслідок стрілянини на місці загинув 18-річний учень. Вісім учнів госпіталізували до місцевих лікарень, кілька з них перебувають у критичному стані. Наймолодшій жертві – 15 років.
Нагадаємо, минулого місяця 18-річна старшокласниця зі штату Флорида своїми погрозами змусила закрити 19 шкіл у штаті Колорадо. Це сталося напередодні 20-х роковин трагедії у школі «Колумбайн», де двоє підлітків розстріляли 13 людей і наклали на себе руки. Дівчина була однією з прихильниць тих підлітків і напередодні річниці трагедії надіслала погрози школам у Колорадо. Зрештою її знайшли застреленою у таборі біля гори Еванс.

1999 року Ерік Харріс і його друг Ділан Кліболд розстріляли у своїй школі «Колумбайн» у Літтлтоні (штат Колорадо) 13 осіб, десятки були поранені. Перед цим вони намагалися підірвати бомби в їдальні, але вибухівка не спрацювала. Після того, як Ерік і Ділан завершили розправу, вони покінчили з собою в шкільній бібліотеці. Вбивство в «Колумбайні» стало одним з найбільш відомих масових нападів. У всьому світу у нього з’явилися послідовники і наслідувачі. Зокрема, послідовником «Колумбайна» вважається Влад Росляков, який влаштував масову стрілянину у коледжі у Керчі у жовтні 2018 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus