USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У штабі Гриценка спростовують критику*

23 Жовтня 2014 08:58
В умовах конфлікту на Донбасі та передвиборчої істерії більшість політичних сил довільно тлумачить інформацію, пов’язану зі сферою оборони країни. Особливо дістається лідеру «Громадянської позиції» (№ 27 у виборчому бюлетені) Анатолію Гриценку. Судячи з кількості замовної «чорнухи», олігархи бояться саме цього політика, - припускають у виборчому штабі політика.

Нагадаємо, військовий діяч займав посаду міністра оборони України з 2005 до 2007 роки.

Однією з тем для критики його діяльності, пишуть у штабі, є Дніпропетровський військовий госпіталь, який сьогодні опинився в руках російського державного банку ВТБ. "Однак ніхто з критиків не каже, що в період, коли Гриценко був міністром оборони, були підготовлені і підписані базові рішення по будівництву на тій території сучасного високотехнологічного, оснащеного усім необхідним обладнанням госпіталю. І цей госпіталь мав залишитися у власності Міністерства оборони. Ось з цим він передав справу наступному міністру Юрію Єханурову. І як виявила Генпрокуратура, всі документи, які були підписані в період керівництва Міноборони Гриценко, були законні, правильні, і вигідні країні. Але після цього, в період наступного міністра, знайшлися люди, прокуратура знає їх прізвища, які змінили суть договору додатковими угодами, що дозволило передати в інші руки цей об'єкт. Тому сьогодні при бажанні генеральний та військовий прокурори можуть зупинити дію додаткових угод і забрати об'єкт назад в Міноборони. І таких замовних речей із наближенням дня голосування стає все більше й більше", - переконують у виборчому штабі політика.

Виникає питання: яким же міністром оборони був Анатолій Гриценко? Штаб наводить факти.

Анатолій Гриценко одним із перших рішень зупинив масове скорочення армії, яку до того зменшували по 75-80 тисяч осіб на рік.

Визначив сім загроз воєнній безпеці України. Сформулював для армії конкретні завдання, довів їх до кожного командира бригади і полку за підписом міністра – вперше за роки незалежності. Щоб кожен командир знав, як діяти на випадок будь-якої загрози.

Головним пріоритетом визначив бойову підготовку. Льотчики літали більше, ніж російські – по 70-90 годин на рік, штурмовики – 110 годин. В море виходило понад 20 військових кораблів і суден – більше, ніж міг виставити Чорноморський флот Росії. Аеромобільні війська виконували понад 20 тисяч стрибків з парашутом щороку.

На полігонах особисто перевіряв професійний рівень офіцерів – стрільбу з бойових машин, вогневу і фізичну підготовку – від лейтенанта-командира взводу до полковника-комбрига.

Боровся з корупцією. Усі структури Міноборони були позбавлені права торгувати майном. Солдати не будували дачі генералам. Хто з командирів порушував цей наказ – втрачав посаду. За знущання над солдатом, фінансові зловживання і хабарництво знімав погони і звільняв з армії без пенсії.

Запровадив прозорі використання бюджетних коштів і розподіл житла. Дотепер газета «Народна армія» публікує дані про кожну виділену квартиру. Міноборони було єдиним міністерством, яке в Інтернеті розміщувало інформацію про порушення разом із наказами міністра про покарання корупціонерів.

Змусив олігархів доплатити понад 200 мільйонів гривень за раніше укладені невигідні угоди і контракти. Це дозволило 2005-го року надати військовим у 2,7 разів більше квартир, ніж у 2004-му, збудувати для контрактників сучасні гуртожитки, кращі, ніж в арміях Польщі, Угорщини і Словаччини. За час перебування Анатолія Гриценка на посаді міністра, за рахунок реалізованого надлишкового майна Міноборони надавало службовцям Збройних сил по 5-7 тисяч квартир щорічно. Останні ж роки Міноборони надає лише 200-300 квартир щорічно.

Військові шпиталі отримали медобладнання більше, ніж за всі попередні роки незалежності. Укомплектував п’ять мобільних шпиталів, перевірив їх у дії підняттям по тривозі і маршем на відстань 820 кілометрів. Були введені у дію три санітарних вертольоти та медичний літак Ан-26 «Віта».

Було розроблено програму створення Сил спеціальних операцій, введено в дію наказом міністра в грудні 2007-го.

Запроваджено 4 програми з розробки власних ракетного комплексу «Сапсан», автоматизованих систем управління видів ЗСУ, військово-транспортних літаків АН-70, багатоцільових кораблів типу «корвет».

Запровадив перехід на стандарти Північно-Атлантичного альянсу. Ввів систему забезпечення Збройних Сил за стандартами західних країн, коли солдатів звільняють від необхідності займатися невластивою для військової служби роботою – працювати на кухні, прати обмундирування.

Збільшено рівень грошового забезпечення солдат строкової служби втричі, контрактників і молодших офіцерів – удвічі. Чисельність генералів скорочено до норм армії європейських країн.

Був єдиним міністром, який розмістив номер свого мобільного телефону в Інтернеті.

Цитати:

«Ґрунтовна освіта, знання сильних та слабких сторін Збройних Сил, навчання в США допомогли Анатолію Гриценку оновлювати армію за кращими світовими зразками. Після Гриценка змінилося вісім міністрів оборони. Іноді цю посаду обіймали антиукраїнські посадовці, які розвалювали військо. Однак українська армія є. Вона довела здатність захищати країну. Досі офіцери згадують Анатолія Степановича як вимогливого професіонала та людину залізної волі», - Микола Нещадим, генерал-лейтенант запасу.

«Анатолій Гриценко має довіру в армії серед простих солдат і офіцерів. Це людина, яка активно та успішно впроваджує в життя реформи. Гриценко має тільки позитивні відгуки і всередині країни, і ззовні, причому як зі Сходу, так і з Заходу», - Валерій Чалий, у 2007 році - директор міжнародних програм Центру Разумкова, нині -заступник голови Адміністрації Президента.

Виборчий штаб «Громадянської позиції»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
НІНА ЛОГІКА Показати IP 23 Жовтня 2014 09:56
Хай про свої афери з бюджетними грошима розкаже: про обєкти, на які були гроші та які мають бути, а їх нема і грошей нема; як пакети і гроші йому возили, щоб посади були; як він задниці мажорів прикривав... Вже як на майдані постояв, то все - відбилився? Всіх цих колишніх чинуш та олігархат гнати в шию. Найняти уряд із-за кордону (в нас такі кандидати, що клеймо нема де ставити і нема за кого голосувати!). Вийде і дешевше, і ефективніше!
Антон до НІНА ЛОГІКА Показати IP 23 Жовтня 2014 10:55
А чого цей полковник замість пропозиції Президента в червні очолити Міністерство оборони втік відпочивати на канари.?
лучанин до НІНА ЛОГІКА Показати IP 23 Жовтня 2014 10:57
Був при владі 15 років, розвалював армію а зараз критикує Президента. Можор д*лбаний.
Вони нас заї.... ! Показати IP 23 Жовтня 2014 10:02
Проти Гриценка, як політика, немаю жодних нарікань. Дійсно патріот. Однак відкрийте список і виявите хто йде у ВР прикриваючись його ім'ям. Відомий широкому загалу громадськості міста своїми "подвигами" начальник реєстраційної служби Луцького міського управління юстиції Книш С.С.
сама в шоці до Вони нас заї.... ! Показати IP 23 Жовтня 2014 16:14
100%-підтримую
Свєта Показати IP 23 Жовтня 2014 14:58
Громадянська позиція - це злодії типу Книша, яких вся Волинь проклинає. Книш тепер купив і Гриценка. Все решта то словоблудство. А ще й Лапін пише, що його підтримують Книш та вся Громадянська позиція. Книш побратим Лапіна - клас!
сама в шоці до Свєта Показати IP 23 Жовтня 2014 16:14
http://www.volynnews.com/news/economics/lutska_meriya_spysuye_svoyi_nedopratsyuvannya_na_reyestratsiynu_sluzhbu/
наталя Показати IP 23 Жовтня 2014 19:06
дорогі мої включайте логіку, спосіб захисту та відволікання від основних проблем це атака в сторону людей, які мають досягнення. Бо як нам відомо, ті хто працюють тих і поганяють. Але ж чогось наш президент не хоче його погодити кандидатуру, а робить все те щоб закрити йому рота раз і назавжди, призначаючи ментів на посаду міністра оборони. Однак люді не дурні, і аналізують всі вчинки нашого головнокомандувача, і покищо одне піарство, а олігархія і регіонали-хабарники добре себе відчувають на старих посадах. Такщо Порошенку потрібно задуматись, як народ відчув те що, у нас новий Президент

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus