USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У соцмережах – фото з георгіївською стрічкою: СБУ завітала до фаната Росії з-під Луцька

27 Червня 2023 11:23
Кілька тижнів тому у соцмережах з'явилося скандальне відео на якому волинянин Юрій Казимірчук спілкується із блогеркою Святою Джавеліною на тему війни і заявляє про свою симпатію до РФ та каже, що Луцьк «ждьот асвабаждєнія».

Як з’ясувалося, прихильник «руского міра» живе у селі Боратин Луцького району і до нього уже приходила Служба Безпеки України. Нині ведеться слідство, інформує Конкурент.

Ось про що волинянин розмовляв із блогеркою:

– Як у вас там в Луцьку? Все спокійно?

– Ну, поки так. Чекаємо звільнення.

– Хочете, щоб Луцьк приєднався до Росії?

– Ну, росіяни кажуть, що не приєднається до Росії. Буде в Польщі.

– Хочете у Польщу?

– Я не хочу.

– А куди краще? В Росію?

– В СССР.

Юрій гордо заявляв своїй співрозмовниці, що він проживає у Луцьку, та казав, що Володимир Зеленський ніякий не президент, а масовий розстріл українців, який вчинили росіяни у Бучі, організували...українці.

– Ви блогер?

– Ні.

– Ви не записуєте те, що ми зараз з вами?

– Ні, звичайно. Нащо воно мені треба.

– Ну, а як ви доведете це?

– А як мені вам це довести?

– Ну, добре, я поясню вам. От Бучу й Ірпінь на мій суб'єктивний погляд обстріляли українці.

– Тобто, українці самі повбивали цих людей?

– Так. І так по всій Україні.

– Я так і знала, знаєте? Ви розумієте, українці негативно на мене налаштовані. Обзивають мене, проклинають. Говорять, що я там винна.

– Ні, ні, ні. Якщо росія б’є по конкретним точкам, то наші випускають, як би, відповідь, а відповідь летить в житлові будинки, в дитячі будинки, в садочки, школи. Вони стріляти навіть не вміют

Читати ще: Виправдовував Росію у чаті: у Луцьку судитимуть ворожого пропагандиста

Журналісти знайшли чоловіка, який проживає у селі Боратин, що поблизу Луцька. Під час підготовки матеріалу волинянин вже встиг записати відео із виправданнями. Каже, що все вийшло не так, як він хотів. Мовляв, ті всі заяви були «тролінгом».
Коли журналісти приїхали у село Боратин, то виявилося, що після цього скандалу його тут буквально знає ледве не кожна людина. Журналісти розшукали прихильника «руского міра» – він якраз перебував у матері. Після кількох хвилин міркувань матір Юрія К. запросила журналістів до будинку, де вони поспілкувалися з чоловіком. Волинянин пояснив, чому так висловлювався щодо України.

«З метою «тролінгу» заходив в чат-рулетку. Побачим в ютубі «тролять» зараз росіян. Але попав на таку людину, яка бувши українкою, назвалася громадянкою Росії. Я їй одразу не говорив «Слава Україні!», бо при таких фразах нас посилають в напрямку корабля. Вирішив «потролити» і сказати, що ми – прихильники Росії», – розповів чоловік.

Переконує, усі вони – патріоти своєї держави. У будинку є багато української літератури, на стінах – Шевченко та ікони. Хвилює матір і сина лише одне, що про них кажуть люди в селі. Разом із тим, журналісти знайшли чоловіка у російських соцмережах, де є фото із георгіївською стрічкою та радянськими медалями.

«Георгіївська стрічка при ордену – це пам’ять про мого рідного діда, який воював, захищаючи цю територію. Тільки в той час трошки під іншою назвою. І відвоював її, і треба це шанувати і берегти. Якби не було відвойовано, то невідомо, що з нами зараз було б. Це заради пам’яті», – каже Юрій Казимірчук.

Зі слів чоловіка до нього уже приходила Служба Безпеки України та поліція. Нині ведеться слідство.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
123 Показати IP 27 Червня 2023 12:14
Якась занадто новенька георгіївська стрічка... Сциклива скотина перелякалась за свою шкуру, "тролить" воно, діда фронтовика приплів. Дід брав зброю і боронив свій край, а це неадекватне бидло за все життя тільки "тролити" навчилось. ДІд в могилі перевертається через такого внука.
Сарк до 123 Показати IP 27 Червня 2023 13:44
типова зелебова , ніколи не думає ... це про тебе геній
! Показати IP 27 Червня 2023 12:15
От сучара, Боротин, Рованці, розберіться! Тролити воно збиралося...на війну, на передок, там побаче хто куди стріляє!
Андрій до ! Показати IP 27 Червня 2023 13:42
Я з Боратина , він просто тролив одну кацапку інтернеті, намагався її розговорити, а сбу барижне йому вже справу нашило не розбираючись. От тобі і всі розбірки...
До ! Показати IP 27 Червня 2023 12:55
Таке падло на передок,щоб в спини нашим воїнам стріляло?! Хай сяде на довічно і не там, де спокійніше, а де прильоти кожну годину,щоб ...
! до До ! Показати IP 27 Червня 2023 14:01
Можна як розміновувача його використати !
Ги Показати IP 27 Червня 2023 14:31
Всі мають бути круглими, а він квадратний.
Жора Показати IP 27 Червня 2023 14:32
На розмінування цього фахівця, щуп в руки і пішов, як діди

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus