USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У спальному районі Луцька у дітей хочуть відібрати місце для відпочинку

3 Лютого 2016 15:05
Земельну ділянку у Луцьку, поблизу дитячого містечка, яке в народі називають «Мадагаскар» (проспект Молоді), хочуть продати під встановлення торговельного об’єкту. Цю площу планують виставити на аукціон.

Але саме на цьому майданчику щодня гуляє чимало мам з дітками. Адже подітися в цьому мікрорайоні практично ніде. У парку імені 900-річчя Луцька, який розташований неподалік, з дітьми гуляти просто небезпечно: тут практично відсутні доріжки, у деяких місцях з дитячим візком ні пройти, ні проїхати. Значна частина паркової території перетворилася на місце для вигулу собак.

У «Мадагаскарі» ж територія більш-менш облагороджена, хоча й потребує реконструкції. Мешканці самотужки облаштували тут неподалік нього клумбу, а зеленій красуні, що на цій території, більше 50-ти років. Щороку її прикрашають напередодні новорічних свят, але якщо цю територію продадуть на аукціоні, ялинки може не стати. Натомість може з’явитися черговий торговий центр.

Земельна ділянка займає площу 17 соток. Умовно - це трикутник, у який входять дитячі гойдалки та фруктові дерева.

Проект рішення Луцької міської ради щодо продажу цієї ділянки підніматимуть на черговій сесії. Депутати минулої каденції підготували перелік 8-ми подібних площ для аукціону.

Це додаткові гроші до бюджету міста, але заступник голови фракції «Українського Об’єднання Патріотів – УКРОП» у Луцькій міській раді Микита Рабан, бачить у цьому питанні важливе соціальне значення. Тому УКРОП пропонує внести зміни до проекту рішення та виключити цю земельну ділянку із переліку тих, які пропонуються на аукціон.

Молода мама Світлана та її синочок живуть неподалік дитячого майданчика. Свіже повітря та прогулянки для півторарічного Андрійка є важливими щоденними справами. Але гуляти окрім цієї території більше ніде.

Лучанка Світлана Воронцова каже, що це найближче до її будинку місце, де можна провести час на свіжому повітрі з малюком. Молода мама говорить, що ліпше було б привести до ладу гойдалки та гірки.

Поділяють її думку й інші мами – Тамара та Ірина, які теж практично щодня гуляють зі своїми малюками у дитячому містечку.

Для мам – це можливість вчити ходити діток на рівній поверхні, а влітку можна відпочити під деревами.

Ціна питання цієї ділянки – 380 тисяч гривень. Саме такою є її початкова вартість для аукціону, хоча вона може зрости втричі під час торгів, адже на місці дитячого майданчику з’явиться комерційний заклад.

Проте думки людей ніхто не врахував.

«Цільове призначення вказаної земельної ділянки, яка буде виставлятись на аукціон, якраз під зведення торгових комерційних площ, – зауважує заступник голови фракції УКРОП у Луцьк міській раді Микита Рабан. Дещо нахабним буде збоку міської влади приймати рішення, не спитавши та не врахувавши думки людей».

Під час новорічних свят на території цієї ділянки прикрашають ялинку. Для багатьох мешканців, особливо людей поважного віку, які не мають змоги поїхати далеко від дому, зелена красуня єдина нагадує про свято в місті.

Лучанка Мирослава Франків зазначає, що у комерційних закладів поблизу цієї території - чимало. Жінка переконана, що цю землю необхідно лишити для відпочинку діток та мам.

Якщо депутати таки внесуть поправку від депутата фракції УКРОП – Микити Рабана до проекту рішення щодо продажу земельної ділянки, ця територія залишиться незмінною. В протилежному випадку, мешканці готові боротися за територію біля свого будинку, адже це єдине місце, де можна провести час із дітьми просто неба.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
123 Показати IP 3 Лютого 2016 15:14
на Стрілецькій на місці спортивного майданчика будинок таки збудували хоча мешканці сусідніх будинків були проти, так само буде і тут
Олена до 123 Показати IP 3 Лютого 2016 20:44
А ще на Стрілецькій між будинками 51 та 53 вкрали частину земельної ділянки власники кафе"Віра-люкс", загородили нагло парканом місце, де була дитяча пісочниця, майданчик...наклали на них штраф у розмірі 300грн. за порушення меж і до цих пір паркан на тому ж місці...Навіщо дітям такі "привілегії "?нехай краще кафе розширить територію. То нічого , що коли гуляють весілля в кафе, музики грають просто на вулиці у суботу, неділю до самоі ночі під вікнами будинків, люди ж по терплять , навіщо їм відпочивати, бо власниця кафе заробляє гроші...
Лучанка Показати IP 3 Лютого 2016 15:31
Скоро Романюк і БПП весь Луцьк продадуть
люся Показати IP 3 Лютого 2016 15:40
Скільки вже треба тих торгівельних площ? Скоро м.Луцьк стане суцільною торгівельною площею...Продадуть все що можна...Про дітей подумайте...Ім де в магазинах гуляти???
Хрен собачий до люся Показати IP 3 Лютого 2016 17:26
Навіщо в магазинах?..Незабаром Романюк там нове Буратіно побудує, та ще й залишиться місце на Карабас №2. Ось і будете гуляти з дітками в Буратіно, та ходити на пиво в Карабас 2 з малюками. :)
Анонім Показати IP 3 Лютого 2016 15:45
Скільки "торговельних обьектів"можно робити?Коли вони вже понажираються,та залишать територію міста в спокої?
Анонім Показати IP 3 Лютого 2016 15:46
А що ви дивуєтесь, раділи думали до виборів тротуар на халяву отримали. Тепер і розплатитесь дитячим майданчиком. Кого вибрали те і маєте.
Тарас Чурило Показати IP 3 Лютого 2016 15:50
Романюк намагається продати те, що ще не продав
Юлія Парій Показати IP 3 Лютого 2016 15:51
Скоро в Луцьку не залишиться місць, де б могли гуляти діти
лучанин Показати IP 3 Лютого 2016 16:53
невже на яблуні можна чекати груші? коли ви бачили із комсомольця господарника? Коля Романюк істинний комсомолець, бо свого часу був першим комсомольцем Луцька. там акумулювалися усі злодії, котрих вчили під гаслами про переживання за народ, красти все, що можна. земля ж бо то гроші, то хочете , щоб Микола Романюк це пропустив?
1111 Показати IP 3 Лютого 2016 17:04
ми навіть не в шоці, а в ступорі !!! наші вікна виходять на той городок, бачили б чиновники, скільки людей в теплу погоду там гуляє: мами-тати з візочками, діти з велосипедиками, бабусі на лавках дивляться за тими, хто на гойдалках, влітку, правда, іноді там дитячий вереск стоїть такий, що вікна краще не відкривати, недолік є- вночі на тих лавочках молодь "відпочиває" не завжди культурно. Торгових центрів вже й так більше як покупців ! ну що сказати - хтось відкат за те рішення отримає добрий. Не Луцьк, а Шанхай.
Риба до 1111 Показати IP 4 Лютого 2016 15:00
А Ви бачили Шанхай? Це чудове сучасне місто))
33-й Показати IP 3 Лютого 2016 17:34
бачите на 1 поверсі справа закрите жалюзями приміщення? облуплене, розписане, з розбитими сходами! А це ж була дитяча бібліотека, діти на тих сходах сідали і розгортали книжечки!!!! або наберуть книжок і йдуть на лавочки - там їх роздивлялись. Ні, продали приміщення, бібліотеку десь перенесли чи ліквідували зовсім, а що взамін? Вже кілька років стоїть закрите, перила ковані вкрали, на сходах розпивають горілку ті, в кого грошей нема в бар зайти.
12345 Показати IP 3 Лютого 2016 19:14
Точно Козюра і Була хочуть замутити!
Степан Бандера Показати IP 3 Лютого 2016 19:46
Лишіть щось наступникам
лучанка Показати IP 3 Лютого 2016 20:18
Діти -це наше майбутнє. Колись піклувалися,щоб було більше дитячих кафе майданчиків для ігор,спортивних шкіл.Це що наша влада піклується про здорове покоління? Понаставляли то заправку біля дитячої лікарні,то стоянку біля ЗОШ22.біля якої можна ноги повикручувати,забравши частину, скверу,то тих барів,питається для чого стільки..Коли вони нарешті почнуть чути людей,Нехай би навели порядок дійсно там де потрібно.
Лучанка Показати IP 3 Лютого 2016 20:28
Залиште майданчик дітям! Єдина більш-менш нормальна територія для прогулянок на 33 кварталі!
Вікторія Показати IP 3 Лютого 2016 21:48
Єдиний майданчик, де дітки можуть спокійно гратись. Він ітак з одного боку задимлений літом, коли Соло-піца виставляє столики на вулицю і відвідувачі палять несамовито, що літнім вечром на гойдалках дітям дихати немає чим!!!! Так тепер ще торговий центр там комусь потрібний! Коли ж вже нажеруться ці можновладці???? Мер міста, куди ви дивитесь???? Невже допустите цей безлад???? Ви краще б подумали як розбудувати це містечко! Поставити біля цієї ялинки лавочки, щоб бабусі влітку чи мами з дітками могли посидіти в тіньку і хвоєю подихати!
не анонім Показати IP 3 Лютого 2016 23:15
нема чого там щось будувати, і знести треба купу торгових центрів в Луцьку, замість того щоб дітьми опікуватись та молоддю міська рада (точніше її депутати) просто відмивають бабло, а скільки болота буде під час будівництва на новому асфальті просп.Молоді, а шуму...
люся Показати IP 4 Лютого 2016 08:32
Шановний мер! Велике прохання до Вас, перед тим як виставити цю ділянку на продаж, попередьте Всіх бажаючих її купити, що в той день коли вони її куплять-їхнє спокійне життя призупинеться. Ми, жителі прилеглих дворів, будемо до останього відстоювати цей дитячий майданчик!!!!
ангел Показати IP 4 Лютого 2016 15:20
навіщо скільки торгових центрів? все одно в людей грошей немає, гостинець пустий, ніхто нічо не купляє !!!! НЕ ЧІПАЙТЕ МАЙДАНЧИК
до Люсі Показати IP 4 Лютого 2016 15:34
ой Люся, згадайте,як новини по Аверсу кожен день починались, а по Волинському ТБ закінчувались будівництвом "Буратіно", як люди благали не закривати їм вікна від світу і сонця, і що- дуже допомогло? Тепер же половина +1 депутатів , яким заплатять, проголосують за продаж тої ділянки і Романюк тут вийде ні при чому, тому взивати до совісті мера - безрезультатно. Скоріше всього що це Козюрище купує...ще на одне "Буратіно".
Микола Показати IP 4 Лютого 2016 17:46
На тому майданчику пройшло дитинство майже у половини населення Луцька, включаючи молодих депутатів міськради. Знищать його - знищать своє минуле...
Оля Показати IP 4 Лютого 2016 21:09
Наше місто хочуть змінити ніби на краще. Та такі повороти шокують і обурюють мешканців. Де відпочивати мамам з дітками та похилим людям вищим чиновникам байдуже. Головне здобути ще пару сотень тисяч собі у кармани. Поки люди не почнуть діяти, не сидітимуть на місці, не чекатимуть що хтось, або саме собою все вирішиться, наше місто перетвориться у продажне місто. Але влада яку ми самі вибирали, і надає можливості продавати все що не лінь. Мабуть потрібно робити мітинги у порогу міської ради повибивати їм шибки камінням, можливо дійде, що окрім "олігархів" у місті проживають звичайні люди, і їхня думка є однією з найважливіших.
лучанка Показати IP 4 Лютого 2016 21:22
як щодо будівлі навпроти,тобто колишніх "луцьких тканин",то на аукціони оте чудо не виставляють,а невеличкий клаптик землі,де дітки дійсно можуть вдосталь відпочити-подавай!Задовбали зі своїми торговими центрами!геть за місто там хай і будують!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus