USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Наталія Сеник: «У спілкуванні з людьми знаходжу енергію на нові звершення»

3 Грудня 2018 13:22
Наталія Сеник – депутат Ковельської міської ради від УКРОПу. У місцевому самоврядуванні вона початківець, мабуть, тому до справи підходить особливо відповідально та виважено.

Нині Наталія Сеник опікується проблемами Ковельського МТМО, реконструкцією парку імені Лесі Українки, очолює депутатську групу «Рідний Сільмаш», а також відстоює запровадження практики роздільного збору твердих побутових відходів.

Про перший досвід у самоврядуванні, рідне місто, труднощі та успіхи в роботі, а також про плани депутат розповіла в інтерв’ю Волинським Новинам.

– Наталіє Андріївно, інтереси громади в Ковельскій міській раді ви представляєте вперше. То чи вдалося уже досягнути намічених цілей?

– Нині я абсолютно свідома того, що потрібно мати величезну сміливість, щоб зважитися взяти на себе відповідальність представляти інтереси громади. Коли ж ішла в Ковельську міську раду, то розуміла лише одне: потрібно щось змінювати, працювати задля добробуту своєї вулиці, мікрорайону, міста. Переконана, що це єдиний принцип, яким варто керуватися у роботі. Насамперед взялася за розв’язання проблеми тієї галузі, у якій добре знаюся – медицини.

– Що зі змін, які ви запропонували, нині вважаєте найбільшим успіхом?

– Насправді в медицині проблем надзвичайно багато, але за останні кілька років нам, депутатам міськради, вдалося розв’язати чимало проблем. Так, у Ковельському МТМО було проведено ремонтні роботи. Зокрема, в пологовому будинку замінили покрівлю, а в дворі вклали бруківку.

Однак найважливішою ініціативою я вважаю зменшення вартості на мамографію. У поліклініці Ковельського МТМО вже кілька років можна пройти обстеження на сучасній мамографічній системі. Однак аж ніяк не всі жінки можуть собі дозволити досить недешеве обстеження. А тому я запропонувала максимально знизити вартість обстеження, бо як лікар вважаю абсолютно неприпустимим завищувати ціну, тим самим забирати в людей шанс на обстеження і, ймовірно, ранню діагностику недуги.

– Серед ваших ініціатив на чільному місці – тема встановлення сміттєвих баків для роздільного збору твердих побутових відходів. На якому етапі нині перебуває згаданий проект?

– На 42-й сесії Ковельської міської ради ми ухвалили рішення про потребу встановлення в місті сміттєвих баків для роздільного збору твердих побутових відходів. Це спосіб, за яким папір, скло, пластик, метал збирають окремо у спеціальні контейнери для подальшого надходження на переробку чи повторне використання.

Нині ж проблема стихійних сміттєзвалищ залишається однією з найгостріших. Певна, що поступово нам вдасться її залагодити і в спальних районах нашого міста, і в самому його центрі.

– Ви очолюєте депутатську групу «Рідний Сільмаш». Розкажіть про мету вашого об’єднання та результати діяльності?

– Часто депутатам складно розв’язати те чи те питання самотужки, іноді для незначного, здавалося б, досягнення потрібно кілька місяців наполегливої роботи.

Як відомо, разом проблеми залагоджувати легше.

Саме тому депутати Ковельської міської ради об’єдналися в групу мікрорайону «Рідний Сільмаш». Усього до складу згаданої депутатської групи входить сім депутатів. На початку цього року ми подали колективне звернення щодо реконструкції вулиці Відродження. Хочемо замінити дорожнє покриття, зелені зони, встановити вуличне освітлення. Проектнокошторисна документація вже затверджена. Усього її вартість становить 10,5 млн грн. На сесії міськради ми вирішили реконструювати вулицю поступово. Зокрема, на перші роботи уже передбачили 2,5 млн грн.

– Над розв’язанням якої проблеми працюєте нині?

– Серед важливих питань – ремонт ліфта в гуртожитку Ковельського промислово-економічного коледжу. Будівлю звели ще у 80-х роках минулого століття. Відтоді ліфт ніхто не ремонтував. У гуртожитку живуть не лише студенти, а й викладачі, багато молодих сімей. Усього 344 мешканці, із них 180 на верхніх поверхах. Упродовж двох останніх років молодим матусям із візочками доводиться щодня долати такий непростий шлях на верхні поверхи.

– Незабаром ви зустрінете третю річницю свого депутатства. Із яким настроєм входите у цей період?

– Проблем надзвичайно багато, практично в кожній галузі знаходжу питання, за які не бралися упродовж багатьох років. Звісно, це ускладнює роботу. Розв’язання найскладніших питань знаходжу в спілкуванні з людьми. У них же черпаю сили, енергію та натхнення. У третю річницю депутатства входжу з твердим переконанням, що попереду ще багато успішних проектів та хороших справ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus