USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У справі про вбивство журналіста Шеремета проведено понад 20 експертиз – ГПУ

20 Липня 2018 19:23
Загалом понад 20 експертиз проведено за час досудового розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета.

Про це в п'ятницю, 20 липня, повідомив речник Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко в соціальній мережі, інформує Made for minds.

Генпрокуратура України повідомила про чотири основні версії мотивів вбивства журналі Павла Шеремета. Вже проведено понад 20 експертиз в рамках досудового розслідування.

«На сьогоднішній день вже проведено понад 20 різних експертиз, деякі ще тривають. (…), опитано десятки людей, проведено моніторинг ефіру мобільного зв'язку, вивчено записи камер відеоспостереження і матеріалів, які з'являлися в медіа-просторі», - написав він на своїй Facebook-сторінці.

Чотири головні версії слідства

За даними Лисенка, на даний момент відпрацьовуються чотири основні версії мотивів злочину. Йдеться про професійну журналістську діяльність, особисті неприязні стосунки, дестабілізацію ситуації в Україні та помилку об'єктом (автомобіль, який підірвали виконавці замаху, належав власниці інтернет-видання «Українська правда» Олені Притулі – Ред.). Представник ГПУ також додав, що до проведення експертних досліджень залучено фахівців ФБР. Поки про підозри нікому не повідомлялося.

Слідство встановило «людину, яку можна ідентифікувати»

Водночас перший заступник голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін повідомив цього ж дня, що слідство встановило людину, що може бути причетною до вбивства Шеремета. «Сьогодні можу сказати, що встановлено особу, тобто не особу встановлено, а людину, яку можна ідентифікувати», – сказав він на брифінгу в Одесі, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Аброськін також розповів, що оперативники опрацювали понад 3000 терабайт відеоматеріалів, вилучених під час слідчо-оперативних заходів. «Надалі ця робота надасть нам можливість встановити особу людини, яка була на відео безпосередньо під час мінування», – зазначив він.

Як повідомлялося, сьогодні у Києві вшанували пам'ять журналіста Паавла Шеремета, який загинув під час вибуху машини 20 липня 2016 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus