USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У США полісмену-вбивці Джорджа Флойда загрожує 40 років тюрми

4 Червня 2020 08:15
Колишньому поліцейському із США Дереку Чавену, який під час затримання афроамериканця Джорджа Флойда придушив його коліном, посилили обвинувачення.

У середу, 3 червня, чоловіка звинуватили у вбивстві другого ступеня (за законами штату Міннесота йому загрожує до 40 років), передає УНІАН з посиланням на CNN.

Раніше йому пред'явили звинувачення у вбивстві третього ступеня і ненавмисному вбивстві другого ступеня. Чавен майже дев'ять хвилин притискав американця до асфальту, хоча той говорив, що не може дихати. Трьох колег Чавена, яких звільнили після смерті затриманого, звинуватили в пособництві і підбурюванні до вбивства. Вони перебували на місці злочину, але не зупинили Чавена. Влада пообіцяла заарештувати їх протягом доби.

Журналісти відзначили, що офіційне звинувачення з'явилося лише через вісім днів після вбивства Флойда. У новому обвинуваченні Чавена у вбивстві другого ступеня говориться, що він позбавив Флойда життя "без наміру вплинути на смерть будь-якої людини, здійснюючи або намагаючись вчинити кримінальний злочин".

Що стосується напарників поліцейського, то двоє з них допомагали утримувати Флойда, ще один спостерігав за цим.

Як повідомлялося, 3 червня в США продовжилися протести і заворушення, що почалися через смерть Джорджа Флойда. Протестні акції спалахнули й у інших країнах, всього загинуло щонайменше 13 людей. Джордж Флойд помер від відсутності кровотоку до мозку, що було викликано стисненням шиї і спини. Коп, затримуючи чоловіка, придушив його шию коліном.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 4 Червня 2020 19:02
чистий арієць. підпільна кличка Душогуб

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus