USD 39.40 39.73
  • USD 39.40 39.73
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У США розпочали розслідування через заяви Маска про викуп Tesla

19 Вересня 2018 19:57
Міністерство юстиції США розпочало розслідування за фактом заяв глави компанії Tesla Ілона Маска про можливість викупу її акцій і виведення з біржі.

Про це пише Bloomberg з посиланням на обізнані джерела.

Зазначається, що кримінальне розслідування розпочато паралельно з цивільним процесом Комісії з цінних паперів і бірж, яка перевіряє ті ж заяви Маска, зроблені ним в Twitter.

«Міркую над тим, щоб зробити Tesla приватною за ціною 420 доларів (за акцію – ред.). Гроші є», – написав він тоді. Після цієї заяви акції компанії стрімко зросли.

Регулятор хоче знати, чи були у глави Tesla підстави заявляти про плани викупити компанію і наявність відповідного фінансування для цього, а також зрозуміти, чому настільки важлива інформація була поширена ним через соціальну мережу.

У компанії Tesla підтвердили, що Мін’юст зв’язувався з нею. «Минулого місяця, після заяви Ілона, що він думає над купівлею компанії, Tesla отримала запит від Департаменту юстиції на добровільне надання документів, і у своїй відповіді ми пішли на співпрацю. Нам не надсилали судових повісток, запитів на дачу свідчень чи будь-яких інших формальних документів. Ми поважаємо бажання Департаменту юстиції отримати інформацію про справу і віримо, що вона буде швидко вирішена, коли вони ознайомляться з отриманими даними», – заявили в компанії.

Однак розслідування прокуратури в Північному районі штату Каліфорнія все ж вилилося в повістку, яку Комісія з цінних паперів і бірж надіслала компанії щодо планів Маска її викупити, від яких він згодом відмовився.

Акції Tesla 18 вересня впали на 3,4%. Загальне падіння протягом 2018 року – 8,5%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus