USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

У Тайвані учням пропонуватимуть додаткові вихідні через зростання самогубств

4 Березня 2024 23:38
У цьому місяці середні школи Тайваню почнуть пропонувати учням додаткові вихідні для покращення психічного здоров'я. Таку програму впроваджують через зростання рівня самогубств серед молоді та високий рівень стресу й депресії.

Про таке повідомляє Guardian.

Згідно з програмою, учні середньої школи можуть подати заявку на три вихідні дні кожного семестру без підтвердження потреби, але з дозволу своїх батьків. Понад 40 шкіл виявили інтерес до пробного запуску цієї програми.

Ця схема є відповіддю влади на зростання проблем психічного здоров’я серед молоді в Тайвані. У період з 2014 по 2022 рік рівень самогубств серед людей віком від 15 до 24 років зріс більш ніж удвічі, хоча загальний рівень знизився.

Деякі органи влади Тайваню піддалися критиці за їхню реакцію на проблему. Правозахисники стверджують, що надзвичайний академічний тиск на учнів призводить до стресу, тривоги та депресії.

Подібні ініціативи щодо надання додаткових вихідних вже діють у десятках тайванських університетів: там пропонують до 5 днів відпустки для психічного здоров’я. Але для закладів середньої освіти така програма впроваджується вперше.

Читати ще: Зірку оскароносного фільму «Паразити» знайшли мертвим

У 2022 році фонд Child Welfare League Foundation провів опитування учнів Тайваню і виявив, що понад 12% повідомили про «важкий» рівень стресу, який у старших класів був у два рази гірший, ніж у молодших. Майже чверть старшокласників сказали, що пережили важку депресію.

Згідно з опитуванням, до трьох найпоширеніших причин стресу належать шкільні заняття, переживання щодо майбутніх перспектив і міжособистісні стосунки.

Куди звертатися по психологічну допомогу?

В Україні діє Національна гаряча лінія для дітей та молоді — 0 800 500 225. Вона працює у будні з 9:00 до 21:00 та у вихідні з 10:00 до 18:00.

У Києві працює цілодобовий телефон довіри: 080 050 12 12 (безплатно з мобільного).

В Україні діє гаряча лінія, спеціалісти якої допомагають українцям підтримати психічне здоров’я в умовах постійного стресу й емоційної напруги, спричинених війною: 0 800 100 102. Вона працює щодня з 10:00 до 20:00, дзвінки з України є безоплатними.

Цілодобова лінія із запобігання суїцидам та психологічної підтримки Lifeline Ukraine працює за номером 7333.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus