USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У центрі Луцька обіцяють посадити чотириметрові липи

26 Липня 2016 11:34
Липи, висотою чотири з половиною метри, висадять на вулиці Лесі Українки в Луцьку.

Про це під час оперативної наради сьогодні, 26 липня, повідомив міський голова Микола Романюк.

Так, під час апаратної наради він надзвичайно обурився, мовляв, чому волинські ЗМІ подають неправдиву інформацію про діяльність Луцької міської ради, а також про існуючі проекти.

Зокрема, зі слів Романюка, міський проект щодо ремонту та модернізації проспекту Волі та вулиці Лесі Українки обговорювали вже давно – протягом восьми місяців.

Очільник міста пообіцяв, що незабаром вздовж вулиці Лесі Українки на місці спиляних дерев висадять чотирьохметрові липи, закуплені в Україні.

Окрім того, він зазначив, що, у відповідності до проекту ремонту історичного заповідника «Старе місто», передбачене капітальне відновлення вулиць Кафедральної, Плитниця та частково Замкової, а саме – заміна бруківки на нову.

«Щодо заяв про руйнування замку, то це всього лиш заміна підпірної стіни, адже вал під плином часу почав з’їзджати», - наголосив градоначальник.

Нагадаємо, сьогодні, 26 липня, лучан запрошують на обговорення реконструкції вулиці Лесі Українки та проспекту Волі. Обговорення відбудеться о 14.00 годині в залі засідань міської ради.

Так, раніше Інформаційне агенство Волинські Новини повідомляло про те, що реконструкція головної пішохідної вулиці Луцька викликала у містян низку питань, зокрема щодо зрізання дерев, вартості і доцільності самого проекту.
Містяни створили ініціативну групу, до складу якої увійшли юристи, екологи, геологи, фахівці лісогосподарської галузі тощо. Людей об’єднала мета не дозволити міській владі нищити дерева у Луцьку. 30 червня 2016 року питання варварського вирубування дерев на центральній пішохідній вулиці міста підняли перед депутатами міськради. У відповідь на обурення мешканців міста знесенням дерев на вулиці Лесі Українки міський голова Микола Романюк пообіцяв, що надалі дерев не різатимуть, а на місці знищених посадять нові.
На фото - фрагменти ремонту на вулиці Лесі Українки
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
(:) Показати IP 26 Липня 2016 11:47
Вони б ще тополі чи бузину посадили. Алергіки не зможуть ходити вулицею під час цвітіння липи. Каштан - це саме оптимальне дерево для центра міста.
А2А до (:) Показати IP 26 Липня 2016 13:36
Цвіт липи викликає реакцію приблизно в 0,2-0,3 відсотки алергіків, разом з тим липа добре підстригається, швидкоростуча і добре переносить антропогенний вплив. Каштани ж у нас суцільно вражаються македонською мухою (інша назва "мінуюча міль"), крім того в осінній період значно засмічують тротуари та зливоприймачі як листям так і плодами. Крім того, через значну кількість мереж і комунікацій та близькість розміщення до будинків важливо не допускати досягнення деревами висоти 3-4 поверху, а каштан досить тяжко відмолоджується. Мінусом каштана є й те, що потужна коренева система руйнує підземні комунікації та за 10-15 років буде піднімати бруківку.
):( до (:) Показати IP 26 Липня 2016 14:19
А ось уже 30 років ходять?
я Показати IP 26 Липня 2016 13:44
вот так у нас все, сначала уничтожат, а потом садят, а бабло течет в карманы...
вот так у нас сіють Показати IP 26 Липня 2016 21:35
За зрізані дерева - ШТРАФ ! Висадити нові не за кошти громади , а за свої . Пепдаль під задниці , щоб перемістити розум на місце , ломаками їз зрізаних однодумцям і мяру по безтолковках . / Рабам виконавцям по горбах і по лапах ВСІМ задіяним клоунам ./
ку Показати IP 27 Липня 2016 15:14
а зараз шо ні так? Дерева посадять, а невдахи так і залишаться невдахами.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus