USD 39.55 39.80
  • USD 39.55 39.80
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

У вагітної лучанки вкрали з картки декретні гроші

24 Грудня 2023 17:49
У лучанки з банківської картки зникли 60 тисяч гривень. Ці гроші їй надійшли з місця роботи, оскільки жінка вийшла в декретну відпустку й за кілька тижнів має народжувати. Гроші зняли за кілька спроб. Однак від банку вагітній не надійшло жодного дзвінка чи повідомлення про такі дії.

Куди поділися гроші і чи зможе жінка їх повернути? Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Марія Бондарчук очікує на третю дитину. Невдовзі має народити. Проте замість того аби спокійно доносити маля, нині разом зі своєю мамою оббиває пороги поліції та банку. У жінки з картки «Ощадбанку» зникли 60 тисяч гривень декретних виплат.

«Прийшли 82 тисячі гривень, але ми потратилися трохи з дітьми. І на другий день 60 тисяч у мене вкрали з картки. Я хотіла щось замовити в інтернеті, хотіла розплатитися карткою, а банк відхилив мою пропозицію. Я зайшла в додаток і там пише, що кілька разів списувалися гроші з моєї картки», – розповідає Марія.

Молода мама додає: жодного повідомлення з проханням підтвердити операцію переказу коштів або ж щодо їх переведення на її телефон не надходило.

«Ні СМС, ні інших повідомлень, ні дзвінків – нічого не було. Коли мені тато інколи скидає гроші, бо він у мене зараз служить, то коли я їх перекидаю брату чи мамі, мені приходить код підтвердження: чи дозволяю я таку операцію на велику суму», – говорить Марія.

Перекази на інші картки відбувалися кількома етапами. Банк заблокував операцію лише тоді, коли решту суми в 17 тисяч зловмисники перекинули на кредитний рахунок вагітної.

Читати ще: Щомісяця видурювали в людей до 2 млн грн: у Луцьку викрили шахрайський call-центр

Жінка разом із мамою одразу написали заяву до поліції. І подалися до банківської установи, що в Луцьку, щоб з’ясувати, як так сталося. Однак там їх зустріли не дуже привітно.

«Ми пішли до банку, щоб подати заяву про відшкодування дитині коштів. Нам сказали, що вони таких заяв не приймають і такі дії не роблять. Ми вийшли й подзвонили до слідчого. Слідчий сказав, що в банку мають прийняти заяву», – коментує мама вагітної Наталія Павлюк.

Зі слів жінок, в «Ощадбанку» ледь не з порогу їм сказали, що все одно знайдуть докази того, що це власниця картки винна у зникненні грошей. Мовляв, найімовірніше, вона якимось чином повідомила свої дані картки стороннім особам.

«Сказали, що висновок буде на користь банку і що вони знайдуть СМС», – додає мама вагітної Наталія Павлюк.

Заручившись підтримкою журналістів, жінки вкотре пішли до банку, оскільки там після палких суперечок навіть виписку щодо руху коштів дали без жодних підписів і печаток.

Однак керівник відділення спілкуватися з жінками в присутності преси навідріз відмовився, як і пояснювати, наскільки захищеними є рахунки та дані клієнтів.

Зрештою жінки погодилися піти до кабінету керівника, аби поговорити. Згодом повідомили, що він запевнив їх, що розбереться в ситуації.
Читати ще: Протягом доби шахраї видурили у волинян понад 53 тисячі під приводом соцвиплат

Тим часом поліція займається пошуком зниклих грошей. Водночас правоохоронці закликають громадян бути обережними і в жодному разі нікому не повідомляти дані своїх карток, як-от пін-код, термін дії та CVV-код. А ще – під час здійснення покупок в інтернеті не переходити за посиланнями, надісланими в повідомленнях.

«Також трапляються випадки, коли люди переходили за фішинговим посиланням. Тобто їм приходить у будь-який месенджер посилання. Сайт дуже схожий на оригінальний сайт із продажу-купівлі товарів. Люди вводять свої дані, і кошти списуються одразу. Наприклад, у Луцьку жінка, яка хотіла купити диван за понад 29 тисяч гривень, перейшла за фішинговим посиланням, і ці кошти були в неї списані відразу», – інформує речниця ГУНП у Волинській області Ольга Бузулук.

Послуга безпечної доставки є в інструментах сайту, а краще – користуватися післяоплатою. Якщо гроші таки зникли, потрібно звертатися до поліції. Це і зробила ошукана вагітна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Ще не зовсім свідоми Показати IP 24 Грудня 2023 18:08
Купувати потрібно не в розетках, а на Варшавці. За готівку
Were до Ще не зовсім свідоми Показати IP 24 Грудня 2023 21:24
А там чушпани з кишені витягнуть. Марія дітей вміє народжувати, а не світити всі дані по карті на циганських сайтах ще не навчилась. Має поки платний урок
Шукайте у полішуків до Were Показати IP 25 Грудня 2023 15:50
"Тею карткою", гроші вже в Камінь-Каширському.
ABC до Ще не зовсім свідоми Показати IP 24 Грудня 2023 23:28
Сто років вже не був на тому гадюшнику. Час від часу заходжу купити якусь дрібницю, і завжди переконуюся, що нічого там не міняється вже десятиліттями. Одні і ті самі бариги тулять різний хлам за оверпрайс.
Че Показати IP 24 Грудня 2023 19:44
Числена судова практика в таких справах не на користь банків. Навіть хитрожопий ПриватБанк програє...
Вадим до Че Показати IP 24 Грудня 2023 20:05
Аби перднути...численна судова практика?!номера справ можна?
Че до Вадим Показати IP 25 Грудня 2023 10:52
Ти диви який шустрий і хитро...ний! Номер справи йому дай. Не вмієш сам шукати, звернись до спеціаліста в галузі права. Він тобі і справу знайде і позов складе і від халяви відучить
Костя до Че Показати IP 25 Грудня 2023 11:43
Тобто по фактах не маєш що пред'явити, як то кажуть 'сприг зараховано')
Ось! Показати IP 25 Грудня 2023 15:55
У дитини вже буде третя дитина, може не варто дитині робити більше дітей??

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus