USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У водіїв-порушників перші права відбиратимуть назавжди

6 Квітня 2018 16:11
Кабінет Міністрів України вніс зміни до Порядку тимчасового вилучення посвідчення водія на транспортний засіб та його повернення. Постановою передбачено, що повернення посвідчення водія особам, які отримали його вперше та позбавлені права на керування транспортними засобами, не здійснюється.

Про це повідомляє Урядовий портал.

«Уряд вніс зміни до Порядку тимчасового вилучення посвідчення водія на транспортний засіб та його повернення. Документом передбачено, що повернення посвідчення водія особам, які отримали його вперше та позбавлені права на керування транспортними засобами, не здійснюється», – йдеться у повідомленні.

У Кабміні додають, що зазначений Порядок приведено у відповідність до нещодавно прийнятих змін до Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами.

Окрім цього, варто зазначити, що тепер перше посвідчення водія у сервісних центрах МВС видають на два роки з правом обміну на постійне. Обмін може відбутися, якщо протягом двох років з дня видачі прав особою не було вчинено три і більше адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху.

У листопаді 2017 року Кабінет міністрів встановив видачу першого посвідчення початківцям-водіям терміном на два роки з обміном на постійне при вчиненні не більше двох порушень.

У постанові вказується, що водійське посвідчення, видане вперше, дійсне протягом двох років з дня його видачі з обмеженим правом керування транспортом, мається на увазі заборона перевищувати швидкість 70 км/год.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 6 Квітня 2018 17:30
ЕГЕ Ж. це тільки мажори, які їздять в стєльку пяні або обкурені, можуть повертати права скільки хочеш

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus