USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Володимирі-Волинському мітингували проти передачі котелень бізнесменам

9 Вересня 2015 12:22
Понад сотня людей, переважно працівники ПТМ «Володимир-Волинськтеплокомуненерго», вийшла на площу Героїв, протестуючи проти передачі котелень міста в оренду чи концесію приватним структурам.

Прийти на мітинг людей закликала профспілка ПТМ «Володимир-Волинськтеплокомуненерго». До нього приєдналися громадські активісти.

Люди тримали в руках плакати з написами: «Український газ народу України», «Шановні депутати! Думайте за що і для кого ви голосуєте», «Вчора забрали з заводу, сьогодні можуть забрати комунальне майно, завтра воду та повітря», «Ні «прихватизації» майна комунальних підприємств», «Концесія чи оренда в місто, а податки з міста», «Шановні депутати. Хто з вас буде годувати наші сім’ї?».

Нагадаємо, працівники ПТМ «Володимир-Волинськтеплокомуненерго» виступають проти передачі їхнього підприємства, котелень та теплових мереж у концесію чи оренду приватним структурам. Зокрема, зацікавленість виявляє ТзОВ «Енергозбереження Волинь».

Обурює людей і той факт, що одну із котелень хочуть вивести з підвалу будинку і збудувати для неї приміщення в історичній зоні міста – у сквері біля історичного музею неподалік від пам’ятки архітектури національного значення костелу Іоакима та Анни.

Вимоги працівників на широкий загал озвучив головний інженер підприємства Ярослав Жук. Свою підтримку працівникам теплокомуненерго висловив Костянтин Зінкевич та депутат міської ради Анатолій Сорока.

Дещо іншу точку зору висловив депутат міської ради Микола Савельєв, який заявив, що інформація про закриття чи передачу

ПТМ «Володимир-Волинськтеплокомуненерго» у концесію абсолютно не відповідає дійсності. З його слів, міська рада поки розглядає можливість відкриття котелень шляхом входу на територію міста інвесторів.

Втім, депутат Савельєв не зміг дати чітку відповідь на питання активіста Олексія Панасюка, чи розглядатимуть депутати питання будівництва приміщення для котельні в історичній зоні міста.
Слід зазначити, що день проведення мітингу обрали не випадково, адже сьогодні відбувається сесія Володимир-Волинської міської ради і саме депутатам були передані наступні вимоги:

- відмінити рішення міської ради «Про надання дозволу на передачу в оренду котельні та теплових мереж на вулиці Устилузькій, 29» та рішення «Про надання дозволу на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок», оскільки вони є неправомірними і суперечать закону України «Про особливості передачі в оренду чи концесію об’єктів теплопостачання та водовідведення, що перебувають в комунальній власності».

- не приймати рішення винесених на сесію щодо передачі земельних ділянок в оренду ТзОВ «Енергозбереження Волинь» для будівництва котелень, оскільки не була витримана процедура винесення даного питання на сесію, згідно чинного законодавства.

– не приймати інших рішень щодо концесії чи оренди комунального майна без попереднього обговорення та винисення цих питань на громадські слухання.

– звернутися до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів законодавчо вирішити питання використання природного газу українського видобутку для потреб населення України та підприємств теплокомуненерго.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Володимирчанин Показати IP 9 Вересня 2015 13:28
Краще б ти Костік і далі продавав шкарпетки з панчохами, а керувати містом це не твоє. Цирк шапіто знову приїхав до нас в місто і клоуни ті ж самі Сорока, Панасюк - вірний оруженосець і сам Усатий Нянь !!! Жесть!!!
активіст до Володимирчанин Показати IP 9 Вересня 2015 13:46
Костя наскільки мені відомо ніколи таким товаром не торгував. В нього інший профіль. Помилочка вийшла шановний.
цiкаво до Володимирчанин Показати IP 9 Вересня 2015 14:51
В чому пiдтримка Костiка? Постояти збоку???
Зенон Показати IP 9 Вересня 2015 13:42
А що Сорока вже проїв свої мерські амбіції на угоду Зінкевичу. Чим це Костя заінтригував нашого борця з вітряними млинами. Мабуть пообіцяв якусь лакому посаду, а можливо і крісло заступника. Отож бо підібралася командочка нових хазяїв. А як же Чайковська , Саргасян, Карпюк, Коба і інші достойні. Ім що знову підносити набої.
Вася Показати IP 9 Вересня 2015 14:31
Папа поклав око на останнє що можна приватизувати - комунальну сферу, а ви народ замість того, щоб ганити людей, мали б підсрачника старому дати.
володимирець Показати IP 9 Вересня 2015 14:42
Саганюк вирішив на завершення ще вкрасти котельні. Мало старому жаліється зарплати не вистачає, а тут нові власники процент на Русланчика запишуть ...
Петя Показати IP 9 Вересня 2015 15:10
народ газом торгує (реалізує) не Саганюк ні Зінкевич і навіть не Гунчик, а Нафтогаз який входить в орбіту Міністерства палива та енергетики кабінету міністрів на чолі з Яценюком. Шо ви людям лапшу вішаєте. Цей захід -це затасканий піарний хід перед виборами для підняття рейтингу окремим горе політиканам. Майте совість.
дві голови Показати IP 9 Вересня 2015 16:09
Які там панчохи чи шкарапетки!!! Костян вже на машинки переключився і інший дороговартісний крам)))) під шумок "добрий костя за чужі гроші помагай" вже мріє чимсоріше втиснути свою костляву д...у у велике папське крісло і ПРАВІТЬ міром! А його свита то вже готова до інавгурації, особєнно Панас-контрабандист)))
Олег Показати IP 9 Вересня 2015 16:10
А чого мер не вийшов до людей а послав свого нагуляного по пяній синка Савельєва???
відповідальний до Олег Показати IP 9 Вересня 2015 16:42
"Не барскоє ето дело" на сходку до гопніків ходити. Завтра ще якась шушера захоче свого авторитета на царство видвинути. А як там обліковується робочий день в працівників теплокомуненерго , вони що усі у відпустках чи на лікарняних. Немає чим зайнятися протягом двох робочих днів напередодні опалювального сезону. А куда дивиться керівництво і відповідні органи контролю. Чи в нас Кодекс законів про працю в державі вже відмінили?
енергозбереження Показати IP 9 Вересня 2015 16:23
профспілка організувала мітинг,бо боїться втратити роботу.А чому ні слова не сказали про тариф на теплову енергію?Бо він сьогодні до 1700 гривень за Гкал.І котельні не продаються,а передаються в оренду.І інвестор буде продавати тепло по тарифу,затвердженномуНКРЕКП,а він сьогодні від 870 до 1092 гривень.Читайте добре договори і не піартесь,або поїдьте в район і поцікавтесь як це робиться.
Жучара до енергозбереження Показати IP 9 Вересня 2015 16:52
Ну ти і жук.
макс до енергозбереження Показати IP 9 Вересня 2015 19:44
ТзОВ «Енергозбереження Волинь» буде сплачувати податок в місцевий бюджет.чи по місці реєстраціі?Чому вибрані котельні для передачі в аренду ті які приносять дохід?
фіма Показати IP 9 Вересня 2015 16:35
Стаття починається словами "понад сотня" У вас, шановні, що з математикою негаразд? Чотири десятки не більше і то зігнаних вічним каламутником Жуком
Жителі Славного МІст Показати IP 9 Вересня 2015 17:03
Шановний Петро Данилович і депутати міської Ради Вимагаєм від Вас Люстрації та негайного звільнення( розірвання контракту) директора і головного інженера даного комунального підприємства за розвал цього підприємства, відсутність принципової позиції у відстоюванні інтересів колективу , невиплата заробітної плати ( значна заборгованість) та створення катастрофічних передумов для зірвання опалювального сезону в нашому місті. Якщо Ви не відреагуєте то зимою ми залишимося без тепла в оселях.
семен Показати IP 9 Вересня 2015 17:34
Саганоботи. А що ви робитимете, коли Саганюк помре? Помрете разом з ним? Чи проситимете Сальтісона на царствіє?
Колектив Теплокомуне Показати IP 9 Вересня 2015 17:43
Жук переживае що не буде де вкрасти, а не за людей!!! Гоніть того Жука в три шиіі!!!! Баламут той Жук!!!
Павло Показати IP 9 Вересня 2015 19:02
Костя почав свою виборчу кампанію! А в господарстві він так тямить......Піар!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus