USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У волинянина вилучили «набір терориста»

11 Травня 2017 13:44
Чоловік привіз із зони АТО цілий арсенал: автомат, кулемет, протитанкові гранати, купу набоїв. А у іншого ділка, який намагався продати незаконну зброю, знайшли навіть пістолет з глушником.

Обвинувальні акти щодо волинян, які займалися незаконним обігом зброї, направлені до суду. Двох уже засудили, а третій - нині на лаві підсудних.

Про це стало відомо під час брифінгу першого заступника прокурора Волинської області Віктора Швидкого 11 травня.

З його слів, цьогоріч слідчі органи Служби безпеки скерували до суду обвинувальні акти у трьох кримінальних провадженнях про злочини, пов’язані з незаконним обігом зброї.

Зокрема, на Волині викрили особу, яка незаконно придбала в зоні проведення антитерористичної операції та зберігала у схронах на території області низку одиниць зброї. У «зброярні» правоохоронці знайшли цілий арсенал: автомат Калашникова (АК-74), кулемет Калашникова (ПКМ), три реактивні протитанкові гранати, шість УЗРГМ-2, три УЗРГМ, п’ять корпусів гранати РГД-5, чотири корпуси гранатах Ф-1, один постріл «ВОГ-17», чотирнадцять набоїв калібру 9 мм, шістнадцять набоїв калібру 7,62 мм, триста вісімдесят шість набоїв калібру 5,45 мм, двісті набої калібру 7,62 мм поміщених у металеву стрічку, дев’яносто сім набоїв калібру 7,62 мм поміщених у металеву стрічку, чотириста сорок набоїв калібру 7,62 мм, тридцять п’ять гранатометних пострілів «ВОГ-25». Винного уже засудили.

Також засудили особу, яку упіймали під час збуту осколкової ручної гранати РГД-5, яку вона привезла із зони проведення антитерористичної операції.

Крім того, ще триває судовий розгляд обвинувального акта щодо волинянина, який незаконно придбав, зберігав та збув «підставному» покупцеві дві оборонні осколкові ручні гранати Ф-1, із запалами, вогнепальну нарізну зброю калібру 9х18 (ПМ), короткоствольну вогнепальну нарізну зброю - пістолет марки «WALTER», з пристроєм для безшумної стрільби, бойовий припас - запал УЗРГМ, вибухову речовину – тротилову шашку 200 г, 12 патронів різного калібру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ОЛЕГ Показати IP 11 Травня 2017 15:13
Скоро у кожного поважаючого себе Українця такий арсенал буде ! Знайшли один, о десятки на руках. ! Л ИХІ 90-і повертаються !
Він Показати IP 11 Травня 2017 19:39
Учасник ато йому не тільки зброю а взагалі все дозволено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus