USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Волиньраді – конфлікт через посаду очільника «Інваспорту». ОНОВЛЕНО

11 Серпня 2015 11:33
Запеклу словесну перепалку між представниками «Волинського регіонального центру фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт»» та членами постійної комісії облради викликало питання визначення претендента на посаду директора центру.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму 6 серпня.

Членам комісії пропонували підтримати кандидатуру діючого директора Володимира Гащина (про його підтримку йшлося у листі голови ОДА та у листі Міністра молоді та спорту України Ігоря Жданова). Своєю чергою, голова комісії Роман Карпюк наполягав на тому, що члени комісії під час попереднього засідання у березні цього року підтримали іншого кандидата – заслуженого майстра спорту Юрія Костюка.

Заступник начальника у правління у справах сім’ї молоді та спорту Волинської ОДА Ігор Дмитришин зауважив, що Володимир Гащин працює на посаді вже багато років, його вихованці торік були переможцями паралімпіади у Сочі, цьогоріч теж демонструють високі результати на міжнародній арені. Наступного року відбудуться міжнародні параолімпійські ігри у Ріо-де-Жанейро, тож, оскільки у керівника «Інваспорту» є серйозні напрацювання, просять залишити його на посаді. Інші претенденти на посаду, зі слів Ігоря Дмитришина, можуть певний час попрацювати на посадах заступника та згодом претендувати на крісло очільника.



До слова, Володимир Гащин відтоді, як постійна комісія рекомендувала призначити на його посаду Юрія Костюка, впродовж декількох місяців перебуває у відпустках та на лікарняному, тож офіційно досі не звільнений, попори те, що розпорядження про його звільнення підписав голова облради.

Присутні представники «Інваспорту» наполягали на кандидатурі Володимира Гащина, якого називали «батьком» спортсменів. Юрій Костюк, з їхніх слів, попри спортивні досягнення, не має досвіду управлінської роботи та керівництва таким колективом.

Своєю чергою, Роман Карпюк зауважив, що у листах на аресу Мінстра чимало бруду було вилито на Юрія Костюка (випускника Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна», заслуженого майстра спорту України). З його слів, управління у справах молоді та спорту невчасно подало документи на затвердження кандидатури Володимира Гащина.



На це Володимир Гащин зауважив, що не міг подумати про те, що депутатська комісія висуне на посаду кандидатуру Юрія Костюка. Він запевнив, що це було зроблено підло, адже його ніхто не повідомив про це.

До слова, як стало відомо згодом, Роман Карпюк настільки був упернений, що члени комісії підтримають Юрія Костюка на посаду директора «Інваспорту», що навіть поквапився підготувати відповідне рішення з мокрою печаткою, завірене його підписом. У розпорядження Інформаційного агентства Волинські Новини потрапила копія цього документа:





Керівник спортивного товариства «Колос» Анатолій Кліш зазначив, що наразі потрібно працювати, а не руйнувати напрацьований організм «Інваспорту». Він наголосив, що усувати з посади «батька інвалідів» Володимира Гащина недоцільно.



Ще одним кандидатом на посаду начальника «Інваспорту» став Андрій Розтока, який вирішив таким чином створити здорову конкуренцію серед кандидатів. Він зауважив, що має досвід роботи на посаді завідувача сектора, був держслужбовцем 5-го рангу. З його слів, якщо комусь здається що у людини, яка створювала «Інваспорт», 71-річного Володимира Гащина, «закінчився порох у порохівницях», він пропонує на посаду себе. Щодо Юрія Костюка, на його думку, «лише на спортивних досягненнях у паперовій роботі далеко не заїдеш».

Своєю чергою, заслужений тренер України з пауерліфтингу Олег Хомяк наголосив на можливості розвалу Центру після звільнення Володимира Гащина. Багато областей, мовляв, готові прийняти волинських спортсменів і це може трапитися у майбутньому. Він рекомендував, аби чинний начальник «Інваспорту» вирішував, кого зробити своїм наступником.

Член комісії Раїса Кучмук зауважила, що у разі відмови Міністру щодо затвердження кандидатури Володимира Гащина комісія повинна аргументувати свою позицію. Заступник голови комісії Віталій Собко зазначив, що жоден з кандидатів наразі не розповів про те, що планує робити у майбутньому.

Роман Карпюк наполягав на кандидатурі Юрія Костюка, наголошуючи, що відповідає за свої слова та дії. З його слів, Володимир Гащин надсилав листи на адресу Міністра, поливаючи Юрія Костюка брудом та розповідаючи, що той постійно їздить за кермом у п’яному вигляді (перед цим, мовляв, Володимир Гащин наливав йому коньяку та просив підвезти додому).

«Ти совість маєш, чи ні?!», – обурився на ці слова голови комісії Володимир Гащин.



Анатолій Кліш зазначив, що Роман Карпюк досі розвалював волинський спорт.

Після емоційної словесної перепалки перейшли до голосування. У підсумку, проект рішення про підтримку Юрія Костюка члени комісії не підтримали. Остаточне рішення ухвалюватимуть під час сесії облради 14 серпня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 29
варт Показати IP 9 Серпня 2015 16:00
костюк найбильш оптимальний вариант
Володимир-Волинський до варт Показати IP 28 Серпня 2015 04:10
Карпюк простий ворішка. Забийте в пошук КАКАдемік зрозумієте
да Показати IP 9 Серпня 2015 16:10
А Карпюк всеж таки рідкісне г...но.Тільки інтриги і наклепи.
Так до да Показати IP 10 Серпня 2015 00:10
Це точно г...но БЮТівське .Тільки інтриги і наклепи.
дідо Показати IP 9 Серпня 2015 16:39
Жодної молодої людини. Всі пристаркуваті совки.
України сини і дочки Показати IP 9 Серпня 2015 16:47
Карп'юк для себе щось виторговує.... Вигоди для себе хоче якоїсь...(2+2=5, ні дорівнює 4, а поторгуватись ?!)
дідо до України сини і дочки Показати IP 9 Серпня 2015 17:17
Карпюк -справжній бютівець.
ЛЮСТРАТОР Показати IP 9 Серпня 2015 17:33
СТАРИХ ПЕРДУНІВ -ЗЛОДІЇВ,ГЕТЬ З ЧОВНА
Читач Показати IP 9 Серпня 2015 19:10
Як вже задовбав той Карпюк всюди всуне свого носа! До чого" візьметься " то все руйнується. Та заспокойтеся пане Романе!!!!!
спорт Показати IP 9 Серпня 2015 20:25
гнати пенсионерив особливо гащина клища рупчева и т п
галина до спорт Показати IP 9 Серпня 2015 23:42
мабуть тяжко перетрудився Гащин, що не може залишити тепле крісло у 70 рокків. До виносу тіла чи як.
До людей Показати IP 10 Серпня 2015 08:50
Люди це спорт чи будинок пристарілих? Ну майте вже накінець совість ідіть відпочивайте. Повно молоді талановитої не мають роботи. А Карпюку не гоже бути на керівних посадах хоч він і бютівець. Ми мали можливість спостерігати на Світязі,як він сідав за кермо пянющим, зачепив лавку і розбиралась міліція, стидно пане професоре?
спорт до До людей Показати IP 10 Серпня 2015 09:18
на ціх пристарілих сьогодні тримається волинський спорт! заберіть сьогодні авраменка,шевченка,левчука,кварцяного, сахарука! хто останеться, робити за таку мізерну зарплату?
гриф до спорт Показати IP 11 Серпня 2015 13:18
про авраменка не треба, покалічив купу молоді.........
Сергій до спорт Показати IP 19 Лютого 2016 22:49
Авраменко зарплата орієнтовно 10-14 тис. Сахарук, Шевченко, Левчук - 8-12 тис. Вони всі працюють у ДЮСШ на ставці - півтори + мають надбавки за заслужених +20 % + працюють у ШВСМ тренерами - це теж не малі гроші отримують на харчування + дехто є штатним тренером збірної України. І це малі гроші майже 800 доларів по курсу 2015 року. Я думаю молоді би за таку теж працювали. За Кварцяного я мову не буду навіть вести я думаю що ви догадуєтесь про його зарплату.
111 до спорт Показати IP 9 Травня 2017 22:52
Особливо в Кварцяного мінімальна зврплата
спорт Показати IP 10 Серпня 2015 09:21
а карпюк колись убрав з посади свого кума! то що вже тут казати! мабуть якась вигода є!
лучанка Показати IP 11 Серпня 2015 12:19
А розтока куди лізе? Нуль без палочки
Іра Показати IP 11 Серпня 2015 14:27
я взагалі в шоці! чого ті діди сполошились! може, теж свої відкати мають? дивно, тенденція - дорога молодим, а тут навпаки! мабуть, комусь вигідно така ситуація!
тенісист Показати IP 11 Серпня 2015 15:36
а Ви Гащина знаєте??а?а специфіка роботи??а?? дуже добрий і кльовий дядько.
пілігрім Показати IP 11 Серпня 2015 21:05
Навіщо виносити сміття на люди
інвоспорт Показати IP 11 Серпня 2015 21:06
мутить воду сірий кардинал.який все це пише.ШЕВЧУК В.Л. ЯКБИ ВИ ЗНАЛИ СКІКІ КРАДУТЬ .
СПОРТ Показати IP 11 Серпня 2015 21:22
Держава виділяє на спорт.А вони не на робочому місті.агітацією займаються.куди дивиться Волинська Влада. там майже весь штат управління молоді і спорту.рука руку криє.
штанга Показати IP 11 Серпня 2015 21:45
вони туди на фотосесію ходять.
СПОРТ Показати IP 11 Серпня 2015 23:36
ДМИТРИШИН до інвалідів добрався.там більший відкат обіцяють.мало накрав .він придставляє О Д А. сильно розбирається в спорті. його обіцяли в тюрму посдити.
штірліц Показати IP 12 Серпня 2015 14:57
на Костюка пише Шевчук Василь Лукашович, цю всю неправду та ганьбу, напевно в нього є свій інтерес на рахунок цієї посади!!!!!!!!!! подумайте про це !!!!!!!!!!!!
спортсмен Показати IP 12 Серпня 2015 17:39
Про що тут говорити ..............? Щоб керувати "Інваспортом" треба жити тими проблемами спорту інвалідів. І не лише проблемами спорту, а й питаннями соціальної адаптації спортсменів-інвалідів. І це паперовою роботою не вирішується, як зазначає Розтока - «лише на спортивних досягненнях у паперовій роботі далеко не заїдеш». Хто має більше 6 тільки Паралімпійських медалей (не рахуючи Європи та Світу)? Очільник "Інваспорту" - Юрій Костюк. (якщо станеш керівником, візьми Розтоку заступником по "паперовій роботі").
Гащин Показати IP 13 Серпня 2015 09:13
Знаю Юру Костюка давно. Влучна кандидатура на посаду директора "Інваспорт", знає всі темні кути в системі, а з паперами буде кому допомогти!!!!
Василь Показати IP 15 Вересня 2015 05:56
КАКАдемік знищить спорт і інваспорт і Гащина

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus