USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

У волинській громаді прихожани храму наколядували 113 тисяч для ЗСУ

13 Січня 2024 07:15
Релігійна громада Свято-Пантелеймонівського храму Православної церкви України, що в селищі Люблинець, долучилася до підтримки українських захисників. Під час різдвяних свят діти та дорослі, вітаючи мешканців колядою, назбирали 113 тисяч гривень для Збройних сил України.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини розповів настоятель храму протоієрей Матвій Олійник, який також є військовим капеланом та добровольцем із 2014 року.

«Ми щороку йдемо вітати нашу громаду, усіх парафіян, з Різдвом Христовим. Кожного року збирали гроші на храм, а цьогоріч вирішили спрямувати їх для Збройних сил України. І діти, і дорослі, а це кілька колективів, за три дні, з 25 до 27 грудня, наколядували 113 тисяч гривень. Ці кошти розподілили на шість підрозділів, щоб частинами підтримати наших односельчан, які захищають Україну», – поділився Матвій Олійник.
Читати ще: Nissan за донат: лучанин розігрує власний автомобіль, щоб запустити виробництво дронів

Як додав священник, до коляди долучилися діти військовослужбовців із Люблинецької громади. Дитячі колективи залучали до виступів в установах та підприємствах, вони підготували особливу колядку та віншування. До святкових днів у храмі готувалися заздалегідь, старанно проводячи репетиції.
Читати ще: Маневиччани наколядували пів мільйона на дрони для захисників

Зі слів військового капелана, діти не лише допомагають співами, а й підтримують воїнів малюнками.

Також Матвій Олійник наголосив: важливо, щоби й інші громади та церкви брали приклад, активно допомагаючи захисникам України.
Як інформували, мешканці Литовезької громади, співаючи колядки на різдвяні свята, зібрали 16 300 гривень. Ще раніше 1300 гривень назбирали для військових дві сестрички, доньки загиблого Героя з села Заставне Литовезької громади Петра Царика.

Також у Ратному творчі колективи наколядували для ЗСУ понад 33 тисячі гривень.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ми Показати IP 13 Січня 2024 07:29
А на мир не наколядували???
Олександр Показати IP 13 Січня 2024 15:36
Нажаль, ніхто не знає чиє Різдво святкує Україна. Забули за Ісуса Христа!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus