USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

У Волинському онкодиспансері вперше обирають керівника

30 Вересня 2016 11:41
Вибори головного лікаря шляхом таємного голосування стартували у Волинському обласному онкологічному диспансері. На посаду претендують четверо кандидатів.

Вибори відбуваються сьогодні, 30 вересня, з 8.00 до 15.00.

На посаду головного лікаря претендують чотири кандидати: виконувач обов’язків головного лікаря Людмила Бубенова, Юрій Малімон, Тарас Рожанський та Володимир Федорчук. Обиратимуть їх 368 виборців-працівників онкодиспансеру.

Медики, які прийшли сьогодні на виборчу дільницю, зауважують, що всі кандидати є гідними. На їхню думку, новий керівник повинен бути чесним, порядним, працелюбним та таким, який викликатиме повагу працівників.
Один із кандидатів, завідувач поліклінічного відділення Володимир Федорчук розповів, що раніше головних лікарів призначала облдержадміністрація. Нині обласна рада вирішила провести демократичні вибори, щоб колектив вніс кандидатів та обрав керівника. Він зауважив, що Волинський онкодиспансер є одним із найменших в Україні, як за територією, так і за кількістю працівників. Оскільки, виникають нові діагностичні служби, для них потрібні і приміщення, і кадри. Тому гостро стоїть питання повернення приміщення хоспісу. Це питання піднімали перед головою облради Ігорем Палицею і мають надію, що проблему приміщень вирішать. Інша проблема закладу – те, що більшість апаратури онкодиспансеру ще з радянських часів та вичерпала свій ресурс, а тому не може повноцінно обстежувати пацієнтів і давати якісні результати.

Болючою темою залишається рівень заробітної плати, адже за зарплати у 1300-1500 гривень санітаркам та медсестрам вижити нереально. Так, з поліклінічного відділення протягом двох місяців звільнилася низка медсестер та санітарок - дехто поїхав шукати ліпшої долі за кордоном, дехто – знайшов іншу роботу.
Після звільнення попереднього керівника онкодиспансеру колектив чекає змін. Зі слів Володимира Федорчука, люди хочуть працювати, але їм потрібно дати чим працювати та платити гроші за їхню роботу.

Кандидат на посаду головного лікаря розповів, що працює у закладі вже протягом 15 років. Працюючи мамологом протягом восьми років, йому доводилося приймати на день до 66 пацієнтів, що, з його слів, є рекордом, який ніхто не зміг побити. Поліклініка нині розрахована на прийом лише 50 осіб на день, але лише мамологічний кабінет щодня приймає від 40 до 50. В одному кабінеті одночасно приймають хіміотерапевт та радіолог, тобто, питання приміщень стоїть гостро, адже виникають постійні черги.

Після завершення голосування пропозицію колективу щодо нового керівника розгляне профільна комісії обласної ради, а після цього кандидатуру затверджуватимуть під час сесії Волиньради.Нагадаємо, що одночасно тривають вибори головного лікаря Волинського обласного дитячого територіального медичного об'єднання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Лариса Показати IP 30 Вересня 2016 12:46
Доводилося звертатися до л!каря Федорчука.Дуже гарний л!кар й справжн!й профес!онал. Та й про вс!х прац!вник!в можна сказати т!льки хорош! слова-чуйн!,уважн! Коли стикалася з хамством в !нших л!кувальних закладах,то радила !м п!ти повчитися сп!лкуватися з людьми до спец!ал!ст!в в онкодисрансер.
люся до Лариса Показати IP 30 Вересня 2016 12:59
Звичайно! Так дорого брати, то потрібно бути чемними.........
Анонім Показати IP 30 Вересня 2016 12:58
О! Тут хабарництво процвітає НА ВСІХ РІВНЯХ!
волинянин Показати IP 30 Вересня 2016 13:06
підтримую пані Ларису
Валентина Показати IP 30 Вересня 2016 13:25
підтримую Федорчука!!!!!!!!!!!
Анонім Показати IP 30 Вересня 2016 14:22
Онкодиспансер супер!!!
тая Показати IP 30 Вересня 2016 16:01
от і головний лікар Бубенова!!!!!!!!
народ Показати IP 30 Вересня 2016 17:37
най мер микола романюк зробить ямковий ремонт дороги до лікарні де знаходиться онколікарня.. можна подумати що мерія міста не хворіе чекаемо на реакцію та ремонт дороги вул. тімірязева
ОЛЬГА Показати IP 30 Вересня 2016 18:25
БІЛЬШІСТЬ ХАБАРНИКИ ЛІКИ З ДЕРЖЗАКУПІВЕЛЬ ПРОДАЮТЬ ПРИРЕЧЕНИМ ХВОРИМ-САМА ПЛАТИЛА....ЖИТИ ХОЧЕТЬСЯ.....ГОСПОДИ ТИ ВСЕ БАЧИШ...
ОНКОХВОРИЙ Показати IP 30 Вересня 2016 18:41
КОЛИ Ж ВОНИ НАЖЕРУТЬСЯ !МАЙЖЕ 5000 ГР ЗДЕРЛИ ЗА 1 УКОЛ ЯКИЙ ЯК ВИЯВИЛОСЬ МАВ БУТИ БЕЗКОШТОВНИМ ЧЕРЕЗ ДЕРЖАВНІ ЄАКУПІВЛІ. Я ПАТРІОТ АЛЕ БЕЗ ДИКТАТОРА НЕ ПОДОЛАТИ ЦЮ СМЕРДЮЧУ МЕДИЦИНУ.
до ОНКОХВОРИЙ Показати IP 30 Вересня 2016 18:59
Причому тут "ПОДОЛАТИ ЦЮ СМЕРДЮЧУ МЕДИЦИНУ" ??? Її в нашій державі вже давно "подолали"... Нехай дадуть краще лікарям нормальну зарплату, щоб вони думали як лікувати, а не де б зхитрити і видурити в хворих грошей щоб мати самим за що жити...
ОНКОХВОРИЙ Показати IP 30 Вересня 2016 20:31
БІДНІ І НЕЩАСНІ ЛІКАРІ...НА ..КРАЙСЛЕРАХ..ДЖИПАХ......НА ЛЮДСЬКИХ СЛЬОЗАХ І БІДІ
123 Показати IP 30 Вересня 2016 22:02
такі " справедливі вибори" ......
ЧИТАЧка Показати IP 1 Жовтня 2016 09:55
В лікарів і справді зарплата мізерна, але деякі претенденти на посаду як Рожанський за пару років роботи всиг збудувати будинок і ще йому мало, хоче посади щоб більше дерти з людей. Добре що хоч за нього і Малімона не примудрились проголосувати, справжні ділки від медицини

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus