USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

У волинській лікарні голосують за кандидата на посаду керівника

30 Вересня 2016 10:49
Вперше у волинському медичному закладі кандидата на посаду керівника обирають працівники. Колектив Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання обирає достойну, на їхню думку, людину, яка може зайняти посаду генерального директора.

Нагадаємо, з ініціативи Українського об’єднання патріотів УКРОП в області запровадили прозоре призначення керівників комунальних установ, в першу чергу це стосується головних лікарів. Раніше кандидатури на ці посади погоджувало управління охорони здоров’я облдержадміністрації. Під час зустрічі з колективом обласного медичного дитячого територіального об’єднання голова Волинскої обласної ради Ігор Палиця зазначив, що комунальні підприємства, установи та організації повинні очолювати ефективні менеджери, професіонали своєї справи, яких визначатимуть через конкурс.

«Жодної політики в призначенні керівника не буде. Кандидатура на посаду генерального директора буде спочатку розглядатися на «медичній» комісії облради. Після її висновків розглянемо можливість призначення керівника обласного дитячого територіального об’єднання на сесії 6 жовтня. Ви повинні обрати людину, яка переживатиме за вас і за лікарню, яка буде «вибивати» кожну копійку в бізнесменів, у фондів, робити все для того, аби лікарня процвітала, аби тут запроваджувалися сучасні технології, покращувалися умови праці, аби персонал отримав можливість підвищувати свій рівень знань закордоном. Це залежить від однієї людини – від того керівника, якого ви оберете», – наголосив свого часу Ігор Палиця.
Тож сьогодні, 30 вересня, в актовому залі закладу стартувало таємне голосування. У виборчому бюлетені працівники можуть поставити свою позначку в кабінці для таємного голосування за одного з кандидатів. Їх четверо: Людмила Гагаловська, Ігор Дородних, Ірина Каліщук та Сергій Ляшенко. Є, звичайно, в бюлетені й графа «Не підтримую жодного».
Ігор Хом’як з травня працює на посаді старшої медичної сестри, до того працював анестезіологом. Він розповідає: колектив лікарні дуже великий - майже тисяча працівників, близько 450 з них медичні сестри. Попередньо, багато працівників обіцяли прийти на вибори, сподіваючись на хороші зміни в закладі.
«Це дуже демократично, бо всі працівники можуть висловити свою думку, проголосувати за гідного кандидата і обрати для лікарні гідну людину. Люди приїжджають з дому, з відпусток, з декрету, бо хочуть висловити свою думку», - зауважив він.

А ось Олена Ворошило працює у централізованому відділенні клінічної мікробіології ВОДТМО. Медик зауважує: позитив такого заходу в тому, що люди можуть вплинути на вибір кандидата на посаду головного лікаря.
«У нас вибори відбуваються вперше, завжди керівників призначали наказом. На мою думку, кандидатури, які вказані в бюлетені, заслуговують на це місце. Вони розумні, грамотні спеціалісти, ми всіх знаємо, це не люди з вулиці, а фахівці, які заслуговують на таке місце. В кожного думка, звичайно, своя. Але керівник має бути і грамотним, і чудово знати лікарню, і має бути господарником, щоб був порядок», - пояснює вона, чим керувалася під час свого вибору.

До актового залу, де відбуваються вибори, прийшов і депутат обласної ради, голова постійної комісії з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства Олександр Зінчук. Він зазначив, що кандидатуру, яка згідно з результатом голосування переможе, розглядатимуть на «медичній» комісії, адже до посади головного лікаря є й кваліфікаційні вимоги.
«Це перший крок демократії - дати трудовому колективу визначитися, кого вони хочуть бачити керівником закладу, а ми повинні їм допомагати. Адже влада в нас належить людям, а не обласній раді чи управлінню охорони здоров’я. У світі громада керує лікарнями. І сьогоднішні вибори - це перший крок до самоврядування. Коли тут буде лад і з кадрами, і з економікою, коли запрацює реформа, що гроші йтимуть за пацієнтом - тоді все стане на свої місця. Попереду конкурс – обговорення кандидатур на медичній комісії. Основна проблема, що немає законодавчої бази щодо таких виборів. Медицина - специфічна галузь, де керівники мають відповідати кваліфікаційним вимогам і є діючий порядок призначення», - пояснює він.
До слова, світова практика передбачає, що адміністративна і медична частина розподілені, тобто поширена практика, коли в закладі є головний лікар і директор – менеджер. Але, виходячи з нинішніх реалій, то головний лікар має бути не лише управлінцем, а й відповідати певним кваліфікаційним вимогам. Але, обіцяє Олександр Зінчук, думка колективу обов’язково буде врахована. Адже заради цього і голова обласної ради Ігор Палиця зініціював вибори.
«Наступний крок – медкомісія, на якій будуть ставитися кваліфікаційні питання, щоб ми могли визначити ступінь медичної підготовки до виконання функцій головного лікаря. На комісію можуть подаватися кандидатури від трудового колективу, обласного управління охорони здоров’я, і, якщо буде самовисування, - ми не відмовимо кандидату, розглянемо всіх. Але це буде конкурс, де ставитимуть медичні запитання. Ми даємо можливість колективу висловитися, а далі - кваліфікаційні вимоги і медичний аспект на медкомісії», - резюмує Олександр Зінчук.

Вибори у ВОДТМО триватимуть до обідньої пори, по тому опечатані скриньки з бюлетенями відвезуть в обласну раду, де і відбудеться підрахунок голосів за участю спостерігачів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
медик Показати IP 30 Вересня 2016 11:04
Більшості вигідний керівник, який сам бере хабарі і дасть іншим брати. Хто звик брати хабарі - добровільно не відмовиться і хоче такого ж керівника
оля Показати IP 30 Вересня 2016 11:14
сьогодні і в онкодиспансері голосують....
Лучанин Показати IP 30 Вересня 2016 12:14
Усі голосуйте за Ігора Дородних!І буде вам щастя!
Пацієнт до Лучанин Показати IP 30 Вересня 2016 13:01
Пройде Ляшенко. Все вже "проголосовано" до вас.
Анонім Показати IP 30 Вересня 2016 12:57
Печатки стоять під різними кутами для різних відділень. Таким чином вдасться виявити, яке відділення за кого голосувало.
ленін до Анонім Показати IP 30 Вересня 2016 13:15
І що тоді буде?
Лучанка Показати IP 30 Вересня 2016 14:43
Дородних Ігор не покидайте хірургії будь ласка.
аяяй Показати IP 30 Вересня 2016 15:10
Ігор Леонідович найкращий !!!!!!!!!!!!!!!!
Кум Показати IP 30 Вересня 2016 16:29
Всі хабарники!!!!
Кум Показати IP 30 Вересня 2016 16:30
Молодці. найкращі
авау Показати IP 30 Вересня 2016 16:31
Гарно
Анонім Показати IP 30 Вересня 2016 20:36
Їх всіх там давнотреба не позвільняти, а посадити!!!!
Оксана Красун Показати IP 9 Грудня 2016 23:57
ІГОР ЛЕОНІДОВИЧ ДОРОДНИХ, ЩИРО ДЯКУЮ ВІД ІМЕНІ УСІХ БАТЬКІВ ЩО ДАРУЄТЕ ЗДОРОВ'Я ТА ЖИТТЯ НАШИМ ДІТКАМ!!! ДЯКУЮ ЗА ДОНЕЧКУ, ВИ ЗРОБИЛИ ІІ ЗДОРОВОЮ ДИТИНОЮ!!! ДЛЯ НАС БАТЬКІВ ВИ, НАЙКРАЩИЙ, БОЖОГО ВАМ БЛАГОСЛОВІННЯ!!! Люди Ви ж знаєте як оплачується праця лікарів, ніхто ні від кого нічого не вимагає, діло Ваше хто має змогу, той віддячує і це нормально, таким хірургам міліони треба платити за іхню працю!!! ІГОР ЛЕОНІДОВИЧ, ЩЕ РАЗ ЩИРО ДЯКУЮ!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus