USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Воєгощі відзначили 515 річницю першої писемної згадки про село

24 Травня 2017 18:15
Днями жителі Воєгоща Камінь-Каширського району відзначили 515 річницю від першої писемної згадки про своє село.

Напередодні храмового свята воєгощанці організували святкування з цього приводу, на яке запросили і народного депутата України від партії «УКРОП» Ірину Констанкевич, повідомляє прес-служба волинського УКРОПу.

Селяни зустріли Ірину Мирославівну з хлібом-сіллю, з букетами квітів, адже для них значимим і бажаним є візит депутата Верховної Ради. Привітно і щиро, наче приймаючи у свою родину, вони спілкувалися з Іриною Констанкевич, розповідали історію, запросили відвідати місцевий храм Святителя Миколая Мирлікійського та школу.


Селом лунала музика, дітвора розважалася на батутах та надувній гірці, аматори сцени розспівувалися та налаштовувалися на виступ, а народний депутат тим часом обговорювала важливі для села питання.

Спілкуючись із Іриною Констанкевич, настоятель місцевої церкви отець Павло цікавився долею законопроектів щодо релігійних питань, за які минулого тижня могли проголосувати у парламенті, але зняли з розгляду. Ірина Мирославівна зазначила, що насправді поява їх у порядку денному свідчить про намір відвести увагу від найважливіших подій, зокрема й тих, які відбуваються нині на сході нашої держави.

Під час короткої екскурсії сільським загальноосвітнім навчальним закладом Ірина Констанкевич ознайомилася із виставками дитячих робіт, оглянула класи, спортзал. Депутат зауважила, що працює над вирішенням проблеми з організацією харчування у школах чорнобильських районів.
«На жаль, маємо критичну ситуацію, яка спричинена тим, що з року в рік тендери на організацію дитячого харчування школярів відбуваються невчасно і з великими порушеннями. А тому після багатьох консультацій прийшли до думки, що варіант монетизації, який пропонує Кабмін, не вирішить цю проблему. Ми пропонуємо скасувати тендери, які стосуються харчування дітей чорнобильської зони. А натомість запровадити тристоронні угоди між соціальними службами, школами і батьками, в рамках яких будуть контролюватися вчасність і якість харчування», - зауважила Ірина Мирославівна у розмові із директором школи Ростиславом Неофітним.

Окрім того, говорили і за реалізацію інвестиційного проекту «Наші мрії», який передбачає облаштування спортивно-оздоровчого комплексу в селі. Реалізовуватиметься він на умовах співфінансування та за участі громади. І в той же час воєгощанці з цього приводу звернулися з клопотанням до голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці. Просять виділити на реалізацію проекту з обласного бюджету 100 тисяч гривень.

Зачепили питання виділення коштів для придбання котла на опалювання школи. На це потрібно близько сотні тисяч гривень. Також обговорювали бажання сільської ради та школи подати на розгляд мікропроект на умовах співфінансування у Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» для проведення ремонту спортивної зали. Звернули увагу і на необхідність проведення ремонту дороги «Воєгоща-Млинок».

…І ось після перегляду виступу на шкільному подвір’ї воєгощанських козаків розпочалася урочиста частина святкування Дня села у місцевому Будинку культури. Тут зібралися найрідніші люди, ті, чиє босоноге дитинство минало у цьому селі. Поважні гості, місцеві жителі уважно слухали виступи місцевих аматорів сцени. Підкорили серця глядачів дитячі виступи. Приємних ноток додали і щирі вітання.

«Мені дуже приємно, що мене запросили на це свято. Дякую настоятелю Свято-Миколаївсього храму за те, що знайомство із селом розпочалося саме з храму. І так має бути, бо дорога до храму - це наша головна дорога в житті. Мені приємно також було відвідати і місцеву школу. Відкрила для себе творчий колектив «Булава», який здобув шосте місце на обласному конкурсі», - сказала у вітальному слові Ірина Констанкевич.

Теплі слова адресувала керівникові місцевого дошкільного закладу, адже воєгощанський приклад вирішення проблеми нестачі місць у дитсадку нардеп тепер наводить скрізь.

«Якщо люди працьовиті, якщо люди мають Бога в серці, то вони все зроблять для своєї громади, для села. Я вам щиро дякую за те, що ви саме такі, за те, що ви даєте раду сімейним клопотам, розбудовуєте своє село, дбаєте за комфорт. Саме з таких сіл і громад відбудовується наша велика Україна», - підкреслила народний депутат.

Ірина Мирославівна завітала на свято не з порожніми руками. Подарунки з нагоди свята вона вручила керівникові колгоспного господарства Якову Кириловичу Гапонюку. Привітала з одруженням молоду пару, яка побралася якраз напередодні цього свята, Олену та Івана Кузьмичів. Вручила подарунок мамі наймолодшої жительки Воєгоща Аріни Олександрівни Банько. Підготувала подарунок народний депутат і для керівника місцевого ДНЗ Зінаїди Остапчук. А також сільському голові Наталії Ковальчук, до слова, теж представниці УКРОПу, яка доклала чимало зусиль до організації такого чудового свята спільно із працівниками місцевого будинку культури та жителями села.

Своєю чергою, воєгощанців зі святом привітав і депутат Волинської обласної ради, укропівець Анатолій Філюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus