USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У виконкомі затвердили перелік природоохоронних заходів у Луцьку

23 Січня 2019 23:11
Озеленення, благоустрій водойм та утилізація небезпечних відходів: у Луцьку передбачили низку природоохоронних заходів, які фінансуватимуть з міського фонду охорони навколишнього середовища.

Перелік природоохоронних заходів, що фінансуються за рахунок коштів фонду охорони навколишнього природного середовища міста Луцька у 2019 році затвердили під час засідання виконавчого комітету Луцької міськради 23 січня.

Міський фонд охорони навколишнього природного середовища є складовою частиною міського бюджету і формується за рахунок коштів, що надходять від сплати екологічного податку та інших коштів, визначених законодавством. Прогнозні надходження та видатки коштів фонду на 2019 рік становлять 475 тисяч гривень, в тому числі 425 тисяч екологічного податку та 50 тисяч грошових стягнень за заподіяну шкоду навколишньому середовищу.

Відповідно до затвердженого переліку, 100 тисяч гривень планують витратити на заходи з озеленення міста: висадку дерев та кущів, догляд за насадженнями (в т.ч. видалення дерев в незадовільному стані) на територіях закладів загальної середньої освіти та закладів дошкільної освіти; 100 тисяч – на заходи щодо відновлення і підтримання сприятливого гідрологічного режиму, санітарного стану та благоустрою річок та інших водойм, створення водоохоронних зон з комплексом агротехнічних, лісомеліоративних, гідротехнічних, санітарних та інших заходів, спрямованих на запобігання забрудненню, засміченню та виснаженню водних ресурсів (в т.ч. виготовлення проектної документації).

Ще 70 тисяч планують спрямувати на заходи з озеленення міста, 60 тисяч – на заходи щодо екологічно безпечного збирання, перевезення, зберігання, утилізації і знешкодження відходів (відпрацьовані люмінесцентні лампи, побутові хімічні джерела струму тощо), 30 тисяч – на діяльність щодо збереження видів тварин, занесених до Червоної книги України, в Луцькому зоопарку (придбання кормів для їх утримання: ведмідь бурий – 11 особин, канюк степовий – 1 особина, пелікан рожевий – 4 особини, орлан білохвіст – 1 особина), 30 тисяч – на витрати на утримання територій та об’єктів природно-заповідного фонду, 20 тисяч – на проведення загальноміських заходів та акцій щодо охорони навколишнього природного середовища (в т.ч. придбання одноразових рукавиць та пакетів для сміття в рамках проведення загальноміських екологічних акцій), 20 тисяч – на біологічну меліорацію водойм на території міста (зариблення рослиноїдними видами риб), 20 тисяч – на утримання в належному стані прибережних захисних смуг та русел малих річок та інших водойм на території міста (в т.ч. виготовлення проектної документації).

15 тисяч гривень хочуть витратити на організацію та здійснення робіт з екологічної освіти, підготовки кадрів, підвищення кваліфікації та обміну досвідом роботи працівників природоохоронних органів, проведення загальноміських науково-практичних конференцій і семінарів, організація виставок та інших заходів щодо пропаганди охорони навколишнього природного середовища, 10 тисяч – на виготовлення поліграфічної продукції екологічної тематики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
А полігон Показати IP 24 Січня 2019 09:53
А полігон ??? Скоро потонемо в смітті

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus