USD 39.40 39.72
  • USD 39.40 39.72
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

У Яблунівці відсвяткували День села

18 Червня 2019 16:15
Мешканці села Яблунівки Копачівської ОТГ з піснями та віршами відсвяткували День свого населеного пункту.

Свято, на яке запросили не тільки мешканців села, а й гостей із обласного центру та творчі колективи з районного центру, організували перед приміщенням колишньої школи. Двір прикрасили вишитими рушниками, колажем із фотографіями щасливих молодят, які живуть в селі.



Мешканка Яблунівки, школярка Катерина Демидчик теж долучилася до свята села. Дівчинка вивчила вірш про батьків.

«Хочу донести до односельчан, що батьків треба поважати і любити, - каже Катерина. – Дуже добре, що організували День села. Цього року на свято прийшло набагато більше людей, ніж минулого».

На свято запросили депутата Волинської обласної ради Вячеслава Рубльова. Мешканці села кажуть: про депутата чули, знають, що допомагає – в сусідньому селі Башова завдяки його підтримці встановили дитячий майданчик перед клубом.



«А в нашому хочемо, аби з приміщення школи, яку закрили, зробили дитячий садок. Бо ж мамам доводиться дітей возити автобусом в сусідні Залісці. В Яблунівці - багато молодих сімей, є багатодітні, де по 5 дітей. Тому нам це дуже необхідно», - каже мешканець Яблунівки Володимир Григорук.

Голова Копачівської ОТГ Олександр Совтис каже: завдяки сприянню та підтримці Вячеслава Рубльова, в Копачівці відновлюють клуб – уже відремонтували дах, встановили вікна та двері, невдовзі почнуть ремонт глядацького залу. Крім того, в школах ОТГ за кошти обласного бюджету встановлювали вікна та двері, в селах завдяки співпраці з Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» - дитячі та спортивні майданчики.

«Це щасливий день для жителів села, коли збираються усією родиною на свято. Разом з головою Копачівської громади ми розуміємо, що треба підтримувати це село, бо воно живе, тут щасливі діти. Тут усі як одна велика сім’я. І саме це завдання депутата – працювати з людьми, бути поряд із ними, приходити на їхні свята і знати, чим їм допомогти. Тому потреби жителів села ми знаємо і будемо працювати над їхнім вирішенням», - наголосив Вячеслав Рубльов.



А тим часом, свято села продовжувалося. Місцеві аматори співали пісень, на столі перед глядачами рум’яніли пироги, а дітлахи бавилися на майданчику. Люди вірили, що гучне свято стане новим поштовхом для розвитку їхньої Яблунівки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus