USD 40.80 41.10
  • USD 40.80 41.10
  • EUR 40.95 41.40
  • PLN 10.16 10.44

У Японії створюють пристрій для розпізнавання емоцій водіїв

20 Липня 2023 23:42
У Японії виробник електронної продукції NEC розробляє наручний пристрій, що дозволяє розпізнавати емоції водія задля підвищення безпеки керування авто.

Про це повідомляє NHK.

Зокрема, пристрій може розпізнавати збудження, нервозність та сильну втому. У 2023 році компанія протестувала свій винахід на водіях таксі.

NEC хоче проаналізувати ці дані для відстеження змін у фізичному та емоційному стані водія за кермом та використати отриману інформацію, щоб допомогти транспортним та логістичним фірмам підвищити безпеку руху. Компанія планує розпочати практичне використання цієї технології у 2025 році.

Читати ще: iPhone 2007 року продали на аукціоні за 190 000 доларів. Що в ньому особливого

Тим часом, виробник мотоциклів Yamaha Motor повідомив про успіхи у розробці технології розпізнавання емоцій за допомогою штучного інтелекту. Пристрій у вигляді пояса вловлює електричні сигнали, що надходять у серце, а штучний інтелект аналізує ці дані і передбачає зміни настрою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus