USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Єрусалимі висвятили в пастирі першу жінку-палестинку на Святій Землі

24 Січня 2023 00:17
У Єрусалимі на церемонії у лютеранській церкві відбулося висвячення першої палестинської жінки-пастора на Святій Землі.

Про це повідомляє Бабель з посиланням на Associated Press.

Саллі Азар очолить англомовну громаду церкви Викупителя — це Євангелічно-лютеранська церква Йорданії та Святої Землі. Висвячення Азар провели перед переповненим натовпом у церкві у Старому місті Єрусалима.

За даними Близькосхідної ради церков, Азар стане однією з пʼяти висвячених жінок на Близькому Сході, приєднавшись до однієї жінки в Сирії та трьох у Лівані.
Євангелічно-лютеранська церква заявляє, що має близько 3 тисяч послідовників в Єрусалимі, на західному березі річки Йордан і в Йорданії. Християни становлять меншість на палестинських територіях, в Ізраїлі та Йорданії. Більшість християн там належать до грецької православної та латинської католицьких церков, які не допускають жінок-священиків. Проте за останні кілька десятиліть висвячення жінок відбувається у дедалі більшій кількості протестантських церков. Вони мають невеликі місцеві громади, а також школи та лікарні на Святій Землі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus