USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У зону АТО відправились бійці роти спецпризначення «Світязь»

14 Січня 2016 15:55
Аби ротувати бойових побратимів у зону проведення антитерористичної операції вирушили бійці роти патрульної служби особливого призначення «Світязь».

Так, волинські воїни отримали благословення на службу сьогодні, 14 січня.

Командир третього взводу роти патрульної служби особливого призначення «Світязь» головного управління національної поліції у Волинській області, підполковник поліції В’ячеслав Монік зауважив, що серед бійців, які відправляються на ротацію, нині немає жодного такого, який уже не відчув на собі гіркий присмак війни.

«Їдемо на схід не вперше. Особисто я воюю уже другий рік поспіль. З самого початку війни нашу роту задіяли для проведення АТО на території як Донецької, так і Луганської областей. Зокрема, у Іловайську, Вуглегірську та Дебальцевому ми показали себе з якнайкращої сторони. Серед нас немає таких, що їдуть на схід уперше. Всі наші бійці уже неодноразово побували на території проведення АТО та брали участь у бойових діях. Також залучались до проведення зачисток «сірої зони», несення служби на блок-постах. Наш підрозділ самостійно здійснює ротацію у відповідності до особливого розпорядження», - зауважив військовослужбовець.

Як пояснив командир батальйону «Світязь» Сергій Козак, основні задачі, поставлені перед бійцями цього разу – такі ж, як і попередні, зокрема підтримання правового режиму в надзвичайних ситуаціях.
«Будемо перевіряти транспортні засоби та безпосередньо громадян з метою запобігання перевезення та своєчасного виявлення вибухонебезпечних речовин, зброї, боєприпасів, наркотичних речовин, коштів, що можуть використовуватись на тимчасово окупованих територіях. До цього часу термін ротації становив 30 днів, цього разу, мабуть, будемо довше», - зауважив боєць.

Також військовий наголосив, що весь його підрозділ з 10 червня 2015 року, міняючись, знаходиться в зоні проведення АТО.

Окрім цього, він висловив великі слова вдячності простим громадянам України, які не залишаються осторонь й допомагають, особливо фонду «Волинь 2014» та Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», із допомогою якого бійцям придбали комплект дороговартісної зимової гуми на авто.

«Хочеться подякувати усім людям, які не залишаються осторонь й допомагають та розуміють, що держава нас забезпечує недостатньо. А тому будь-яка допомога не є лишньою», - резюмував Сергій Козак.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus