USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У 2009-му долар коштуватиме 9,5 гривні

9 Січня 2009 19:26
Середньорічний курс гривні у 2009 році становитиме 9,5 гривні за долар і українська влада протягом року зможе зупинити вільне падіння гривні. До кінця року значення курсу буде дорівнювати 8,5 гривні за долар, – прогнозують аналітики інвестиційної компанії Dragon Capital. Про це 9 січня інформують «Волинські Новини».
На думку експертів компанії, повідомляє Українська правда, гривня по відношенню до долара США за останні три місяці девальвувала на 40% через зміну Нацбанком своєї політики.
«На відміну від 1998-99 років, коли українська влада намагалася стабілізувати гривню шляхом прив’язки до долара, сьогоднішня валютно-курсова політика має риси режиму плаваючого валютного курсу», – говориться у прес-релізі компанії.
Аналітики Dragon Capital вважають, що таким чином гривня піде траекторією, якою слідували валюти у країнах, що розвиваються, Південної Америки.
«Спочатку гривня досягне дна, яке в середньому знаходилося майже на 60% нижче докризового рівня, а потім стабілізується на новому рівнозваженому рівні, в середньому на 40% нижче за докризові значення», – говорять експерти компанії.
Економісти вважають, що відновлення експорту стане ключовим чинником стабілізації гривні. «На тлі очікуваного падіння об’ємів імпорту, обумовленого його здорожчанням унаслідок девальвації гривні, скороченням внутрішнього попиту і зниженням цін сировини на світових ринках, відновлення експорту, очікуване в 3-4 кварталах 2009 року, призведе до звуження дефіциту поточного рахунку платіжного балансу, а можливо, навіть забезпечить позитивне сальдо в 2-му півріччі 2009 року», – говорить економіст Dragon Capital Олена Белан.
На її думку, незважаючи на масштабні інтервенції в жовтні-листопаді минулого року, НБУ має досить власних коштів. «До цього ж можна додати майже 10 мільярдів доларів, які Україна може отримати від МВФ цього року. Таким чином, Україна цілком зможе покрити дефіцит іноземної валюти», – зазначає експерт.
Довідково:
Dragon Capital – найбільша інвестиційна компанія України, надає повний спектр брокерських й інвестиційно-банківських послуг. Під керуваннням компанії перебуває понад 1 мільярд доларів. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Антон Показати IP 10 Січня 2009 14:01
Кто еще считает что будет 9,5 за доллар ?
ASA Показати IP 10 Січня 2009 16:25
Украине трандец.
Анонім Показати IP 11 Січня 2009 00:35
ну і не козли вони після цього..розстрілювати таких і все

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus