USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Дячука чекають 10 мільйонів євро на когенерацію від ЄБРР. ОНОВЛЕНО

13 Серпня 2009 08:53
Якщо усе піде за планом, то вже наступного року вдасться отримати від Європейського банку реконструкції та розвитку кредит для встановлення малої когенерації на котельнях у Луцьку. Про це у коментарі «Волинським Новинам» розповів заступник міського голови Петро Гоцалюк.
 
За словами Петра Гоцалюка, ТзОВ «Енергетична компанія «Луцьктеплоенерго» була створена, аби впровадити когенераційне устаткування на котельні на вулиці Карбишева.
 
«Однак підприємство котельню до статутного фонду взяло, а когенерацію так і не поставило», - зазначив заступник міського голови. Хоча зауважив: враховуючи зростання ціни на газ, питання когенерації стає дедалі актуальнішим.
 
«Зараз працюємо над кредитом від Європейського банку реконструкції і розвитку. Цей шлях приблизно займає півтора-два роки від початку роботи до отримання самих грошей. Ми вже впродовж півроку працюємо. Тобто є надія, що влітку наступного року можуть уже бути кошти, якщо все піде по плану», - розповів Петро Гоцалюк.
 
За словами посадовця, на реконструкцію котельного господарства Луцька передбачається спрямувати десять мільйонів євро кредиту. «Маючи такі ресурси, можна здійснити плани по малій когенерації», - пояснив він.
 
Довідково:
 
Когенерація – це комбіноване виробництво електричної та теплової енергії, що є найефективнішою паливоощадною технологією в енергетиці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus