USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У дитячих таборах не дотримуються санітарних норм

27 Червня 2012 12:56
Санітарних норм не дотримуюються у дитячих оздоровчих закладах Волині. Це стосується харчування, умов для дотримання правил особистої гігієни та проживання загалом.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Прокурори під час перевірок встановили, що всупереч вимогам статті 7 Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей» не всім дитячим оздоровчим закладам Волині надали пільги щодо оплати комунально-побутових послуг, придбання продуктів харчування, сплати місцевих податків та зборів.

Виявили й ряд порушень безпосередньо у діяльності закладів оздоровлення та відпочинку дітей.

Так, працівники Любомльської міжрайонної прокуратури у відділі освіти Любомльської райдержадміністрації встановили безпідставне списання продуктів харчування в таборах з денним перебуванням у вихідні дні за період 2011 року обсягом 1435 гривень. Зокрема у відділі освіти Шацької райдержадміністрації - на 15036 гривень. За поданнями прокурора на адресу голів Любомльської та Шацької районних державних адміністрацій до бюджету повернули понад 16 тисяч гривень.

Також правоохоронці виявили випадки неналежного обстеження умов у таборах із денним перебуванням. Кажуть, таким чином, організатори прагли пошвидше їх відкрити.
Виявили, зокрема, низку порушень санітарних норм у діяльності дитячих оздоровчих закладів, що свідчить про відсутність належного контролю з боку санітарно-епідеміологічної служби.
Так, прокуратура у Локачинському районі встановила, що в п’ятьох таборах при навчальних закладах не дотримуються протиепідемічного режиму на харчоблоках, не функціонують умивальники, відсутній в достатній кількості кухонний посуд, не створено належних умов по дотриманню правил особистої гігієни, не в повному обсязі забезпечено дезінфікуючими засобами. Мовляв, це є порушенням Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення».
Прокурор району порушив дисциплінарні провадження щодо керівників дитячих закладів відпочинку, а також виніс постанову про порушення дисциплінарного провадження відносно працівників відділення гігієни дітей та підлітків Локачинської СЕС.

Своєю чергою, Любомльський міжрайонний прокурор встановив порушення передбаченого порядку харчування дітей у таборах із денним перебуванням при загальноосвітніх навчальних закладах Любомльського та Шацького районів. Зокрема були відсутні документи, що засвідчують якість та безпечність продуктів харчування. Прокурор порушив п’ять дисциплінарних проваджень щодо директорів закладів відпочинку.

Так, за результатами проведених перевірок органи прокуратури області заявили один позов, внесли 13 подань, зокрема, у обласну державну адміністрацію, принесли 2 протести, винесли 18 постанов про порушення дисциплінарних проваджень, до бюджету повернули 16 тисяч гривень, до дисциплінарної відповідальності наразі притягнули 9 посадових осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Фахівець Показати IP 27 Червня 2012 14:21
хай би прокурори в себе лад навели........

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus