USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У дитячі садочки Луцька надалі постачають неякісну продукцію. Оновлено

13 Травня 2017 20:23
Луцьких дітлахів годують хімією - у дитячі садочки надалі постачають неякісну продукцію. Виробник не дотримується ані санітарних норм виробництва, ані належних умов зберігання.

Працівниками поліції здійснюються дії щодо припинення постачання в дитячі садочки неякісної продукції.

Інформаційному агентству Волинські Новини з достовірних джерел стало відомо, що 11 травня проводилися обшуки на ПП "Дживальдіс". Деталі обшуку встановлюються.



Нагадаємо, у березні цього року у Луцьку правоохоронці перевіряли документацію всіх дошкільних навчальних закладах документацію, яка стосуються молочних продуктів. Перевірка здійснюється на предмет поставки неякісної продукції і фальсифікату.

Згодом перевірку щодо поставок неякісної продукції в ДНЗ Луцька продовжили обшуками в управлінні освіти Луцької міськради. Тоді ж у ЗМІ з'явилася інформація, що з цього приводу відкрито кримінальне провадження за статтею «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені у великих розмірах» щодо ПП Бояновського О. В, Бояновської Л. А, а також посадовців підприємства «ТД «Тиверія».

Нагадаємо, як раніше стало відомо, діяльність підприємця Бояновського Олександра Васильовича та ПП «ТД Тиверія» покриває депутат Луцької районної ради Веремчук Вадим Богданович разом з тендерним комітетом управління освіти Луцької міськради та начальником управління освіти Луцької міськради Олегом Гребенюком.

Тим часом, сьогодні, 13 травня, стало відомо, що ті ж ПП "Тиверія" і ПП "Бояновський" постачають у дитячі садочки неякісну продукцію виробництва ПП "Дживальдіс".

На фото, які потрапили у користування ІА Волинські Новини, видно, що виробник не дотримується санітарних норм. Умови зберігання продукції на заводі - жахливі.



Окрім того, на фото видно ємкості з домішками та пальмовою олією, яка, вочевидь, використовується для виробництва продукції, яку згодом і постачають у дитсадки.





Як повідомив у коментарі ІА Волинські Новини заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Григорій Пустовіт, останній тендер з постачання молочної продукції до дошкільних закладів Луцька не відбувся взагалі. З його слів, причиною цього стала недосконала система проведення тендерних закупівель, основним критерієм яких являється ціна.

«Підприємства між собою змагаються, а потім одне з них виграє тендер, беручи на себе зобов’язання продавати масло за мінімальну вартість. Зрозумівши, що за таку ціну зробити це неможливо вони відмовляються», - сказав Григорій Пустовіт.

Нещодавно було проведено допорогову закупівлю, аби визначити тимчасового постачальника молочних до дошкільних закладів Луцька допоки триває третій етап тендерних процедур.

«Вперше ми провели допорогову закупівлю за допомогою системи закупівель Prozorro. Переможцем стало ТзОВ Радивилівмолоко. Для нас це позитивний сигнал, адже маслозавод напряму несе відповідальність за якість продукції», - розповів заступник міського голови.

Окрім того, нещодавно відбулися зміни у складі тендерного комітету міської ради.

«Ми комплексно підійшли до вирішення цієї проблеми: запросили фахівців, організували навчання для молодих спеціалістів. Відбулися й певні кадрові зміни у складі тендерного комітету, відтепер у нього новий керівник», - повідомив Пустовіт.

Наразі ж продукцію до дитячих садочків постачатиме ТзОВ Радивилівмолоко. До того ж робитиме це за нижчою ціною: 105 гривень за кілограм при 135 гривнях які були раніше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Про Показати IP 13 Травня 2017 20:50
Почали наводити лад, нарешті.
Sonya Показати IP 13 Травня 2017 21:03
А з супермаркетів продукцію ПП "Дживальдіс" теж вилучать?
Анонім до Sonya Показати IP 14 Травня 2017 15:23
В супермаркеті - це суто ваша воля. Схочете купите, а не схочете - обійдете. А в садочку чи в школі за харчування ви платите і думаєте, що за ці гроші ваших дітей годують нормальними продуктами. А тут ні.
Мама Показати IP 13 Травня 2017 21:04
Жах!!!!! І це їдять наші діти!!!!!!
Віка Показати IP 13 Травня 2017 21:27
Нагодувати їх би цими бичками, і сумішшю для молока!
Я Показати IP 13 Травня 2017 22:24
Оце в мішках і є дитяче харчування...
Я Показати IP 13 Травня 2017 22:27
Чого ніхто не хоче брати якісну продукцію від виробника, а беруть від різних махінаторів? Не сприймайте як реклама, але ж є якісна продукція молочна від того ж.ТзОВ Радивилівмолоко чи Угринів-молоко.
йа до Я Показати IP 13 Травня 2017 22:34
до кінця новину пробував читати?
Я до йа Показати IP 14 Травня 2017 08:41
Читав. То чого раніше не брали продукцію від ТзОВ Радивилівмолоко чи Угринів-молоко.
Це ж не страшно! Показати IP 14 Травня 2017 08:48
А я вважаю, що немає чому переживати. Скільки там того молока потрапляє нашим дітям? Хай переживають завгоспи та працівники кухні садків, чиї дітки це молоко постійно споживають!
Ольга до Це ж не страшно! Показати IP 14 Травня 2017 10:47
То точно. Працюю в садочку. Чесно усім скажу, що до ваших діток мало що доходить з цих продуктів. Молоко порошкове водою розбавляється, коли готуються молочні каші, масло-це взагалі рідкість. Так що не переживайте. Цю продукцію їдять завідуючі, поацівники кухні та їх сім'ї. На здоров'я їм!
Вак Показати IP 14 Травня 2017 10:01
Совісті немає. Я писав раніше, що є 4 молокопереробних підприємства поблизу Луцька (Дживальдіс, Тиверія не являються такими). У який вдало працює логістика. Це Молокія, Угринів, Радехів та Радивилів. УСЕ, УСЕ, УСЕ - ПОМІЖ НИХ ВИБИРАЙТЕ. ТА ХВАТИТЬ ТРУЇТИ НАШИХ ДІТЕЙ!!!
Анонім до Вак Показати IP 14 Травня 2017 15:35
Не дурити, а калічити. Бо після такого харчування проблеми з підшлунковою, нирками, печінкою, шлунком, кишечником гарантовані. Батьки, подумайте про здоров"я ваших дітей. Хто відповість за цей злочин?
Яна Показати IP 14 Травня 2017 10:53
В 39 садочку торбами додому сунуть. І то всі: і завідуюча, і кухня. Ми ввечері з дитиною чекаємо маршрутки біля АС-2, і бачимо, як одна з кухарів їде на ГПЗ додому з такою торбою, що скоро без грузчика буде не обійтись. І це щодня. Що можна нести з роботи такими сумками? Спец-одяг?
Браво Показати IP 14 Травня 2017 15:04
А ось і посилання на вперше проведену допорогову закупівлю! Дивіться і вчіться купувати прозоро!!! https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2017-05-03-000041-b

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus