USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Ківерцях довідка коштує 14,4 тисячі гривень?

11 Березня 2009 16:34
У Ківерцівському райсуді розглядається кримінальна справа, фігурантом якої є колишній керівник місцевого підприємства. Про це 11 березня повідомляють «Волинські Новини».
Справа для Волині є, м’яко кажучи, неординарною.
Потерпілий – чоловік 1953-го року народження – працював у 1974-79-му роках електрозварником на місцевому підприємстві. Як випливає із матеріалів обвинувального висновку, рік тому він звернувся із письмовою заявою до дирекції підприємства за уточнюючою довідкою, аби виробити пільгову пенсію за роботу у шкідливих умовах. За словами потерпілого, до заяви він долучив архівні матеріали, копії трудової книжки, покази свідків. Однак чоловік отримав письмову відмову.
На суді тодішній керівник підприємства (нині – радник гендиректора) пояснив, що в трудовій книжці немає запису, що чолов’яга справді працював у шкідливих умовах. Окрім того, потрібних для видачі уточнюючої довідки документів на підприємстві, за словами підсудного, немає. Якщо ж довідку нададуть – то в такому випадку питання до дирекції могли виникнути в Пенсійного фонду.
Підсудний стверджував, що дружина потерпілого начебто постійно до нього зверталася, аби відповідну довідку таки було надано. Окрім того, підсудний запевняв, що саме жінка набито «намагалася «втюхати» дирекції гроші». Він зазначив, що погодився, аби це питання вивчали додатково, але це нібито вимагатиме і додаткових грошей.
Як пояснила у коментарі опісля засідання дружина потерпілого, підсудний вручив їй чек на 14,4 тисячі гривень.
Підсудний під час засідання пояснив, що саме стільки коштувала додаткова робота, пов’язана зі з’ясуванням обставин роботи на підприємстві потерпілого. Він додав, що на це є письмова згода дружини потерпілого. На запитання прокурора, чи існує якась калькуляція, він відповів, що немає. Підсудний зазначив, що 14,4 тисячі гривень – це затрати підприємства під час вивчення справи – опитування свідків, вивчення документів. Однак він зізнався, що не пам’ятає скільки свідків опитав.
Потерпілий поцікавився у підсудного, чи той читав заяву – адже до неї були долучені потрібні матеріали. Натомість підсудний зазначив, що не пам’ятає.
Окрім того, підсудний вважає обвинувачення надуманими, в тому числі – у зловживанні владою чи службовим становищем з корисливих мотивів у інтересах третіх осіб та у службовому підробленні.
Наразі у судовому засіданні оголошено перерву до 24 березня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 11 Березня 2009 18:18
Більше інформації на www.dcz.gov.ua/vol/control

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus