USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Ковелі опалювати електрикою не можуть?

23 Березня 2009 18:45
У Ковелі триває модернізація системи теплопостачання. Наразі на тверде паливо перевели вже чотири котельні міста, - розповів під час прес-конференції 23 березня мер Сергій Кошарук. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
За інформацією, яку оприлюднив ковельський градоначальник, у місті з 27 котелень чотири вже перевели на тверде паливо. Це, як розповів пан Кошарук, дозволило досягнути значної економії. Проте котельні, переведені на тверде паливо, є невеличкими.
Окрім того, чверть труб ковельських тепломереж замінили на енергоощадні. Таким чином, завдяки вжитим заходам, споживання природного газу за рік у місті залізничників зменшилося на 4 мільйони кубометрів.
Крім того, як розповів Сергій Кошарук, на розгляд найближчої сесії Ковельської міськради винесуть «Оптимізовану схему перспективного розвитку системи теплопостачання міста Ковеля», розроблену львівським Інститутом енергоаудиту та обліку енергоносіїв.
Пан Кошарук вважає, що проблем зі сплатою за газ у Луцьку та Ковелі є найбільше тому, що це - найбільші міста Волині. Заступник Ковельського міського голови Володимир Бойко проінформував, що комунальне підприємство «Ковельтепло» заборгувало ДК «Газ України» більш ніж 8 мільйонів гривень.
Пан Бойко додав, що частково проблему може вирішити залік пільгових субсидій обсягом 1 мільйон гривень. Документи щодо цього зараз знаходяться на розгляді у Києві, проте «залік чомусь не проходить», – зазначив заступник мера Ковеля.
Він розповів, що борги за «блакитне паливо» може частково покрити субвенція з держбюджету обсягом 1,2 мільйона гривень. Проте щодо цього «ніяких рухів немає», - зазначив Володимир Бойко. Він проінформував, що рівень розрахунків ковельчан за спожитий у цьому році газ - приблизно 60%, а загалом за опалювальний сезон – 48%.
За словами пана Бойка, у 2008-му на кількох котельнях Ковеля встановили нові котли. Проте, схоже, що досвід Луцька, де будівлі поступово переводять на електроопалення, Ковелю не підходить. Як розповів Сергій Кошарук, подібні роботи вимагають значних ресурсів і масове впровадження електроопалення у місті є недоцільним з економічної точки зору.
Проте ковельський градоначальник зазначив, що стосовно окремих об\'єктів така доцільність все-таки існує. Пан Кошарук запевнив, що заходи щодо опалення електроенергією певних будівель передбачені в проекті «Оптимізованої схеми перспективного розвитку системи теплопостачання міста Ковеля».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus