USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Ковелі Президента просять присвоїти Бандері Героя України

29 Грудня 2008 14:35
Ковельські міська та районна організації ВО «Свобода» провели 28 грудня урочисті збори з нагоди сторіччя від дня народження Степана Бандери. Під час заходу було озвучено звернення до Президента Віктора Ющенка із проханням присвоїти Степану Бандері звання Герой України (посмертно). Про це 29 грудня повідомляють«Волинські Новини». До Народного дому «Просвіта» у Ковелі завітали ветерани УПА, громадський актив міста, лідери партійних організацій, молодь. У холі діяла фотовиставка «Життєвий шлях Степана Бандери у фотографіях. На заході демонстрували фільм про Провідника ОУН із циклу «Великі Українці».Під час зборів голова Ковельської районної органцзації ВО «Свобода» Юрій Мельник зачитав звернення до Президента України, в якому міська і районна організації просять присвоїти Степану Бандері звання Герой України (посмертно).
 
У документі зокрема йдеться: «Життя Степана Бандери є взірцем патріотизму, мужності й жертовного подвигу задля того, щоб на карті Європи постала суверенна, незалежна, могутня демократична Українська держава. В ім’я цього він жив, в ім’я цього боровся.З ім’ям Степана Бандери тісно пов’язана збройна боротьба сотень тисяч українців у лавах УПА. Знищивши Провідника ОУН фізично, радянська пропаганда намагалася очорнити ім’я Степана Бандери та його соратників. Заради цього було розкручено маховик дезінформації та брехні. Але спаплюжити ім'я цієї Великої людини не вдалося і не вдасться ніколи. Степан Бандера став символом незламності, нескореності та мужності, символом синівської любові до України.Ми вважаємо, що у рік 100-річчя від дня народження Степана Бандери необхідне визнання його заслуг на державному рівні.
Тому, зважаючи на значний особистий внесок Степана Бандери у національно-визвольний рух українського народу за незалежність, значення його політичної спадщини та ролі у національному і духовному відродженні Української держави, повагу і визнання в українського народу, яскравий приклад високого служіння нації і держави та з нагоди 100-річчя від дня його народження, вимагаємо у Вас присвоїти почесне звання Героя України видатному політичному та громадському діячу Степанові Бандері (посмертно)».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 29 Грудня 2008 15:06
Как вы зае...ли своим Бандерой, Голодомором, ОУН УПА.... Писец! Националисты херовы!!! Когда вы уже угомонитесь!
Червонец Показати IP 29 Грудня 2008 15:07
А чом би і ні! А мазепе двічі героя!
Киевлянин Показати IP 29 Грудня 2008 15:10
И правильно. Я только за
віктор Показати IP 29 Грудня 2008 15:12
А як бути тим українцям, яких воіни УПА під керевництвом Бандери знищали? Ім треба присвоити звання "Злодіїв України".
Тиміш Показати IP 29 Грудня 2008 17:37
О, уря, сморід вже почався! Не турбуйтесь, "камєнтатари", по смороду визначається якість продукту. Ви надто довго залежались!:):):)
LINX (Крым) Показати IP 29 Грудня 2008 18:05
Когда избавят нас от своего гнусного соседства - пусть дают героя-незнамо-чего хоть сатане. А пока что - ГАНЬБА!!!
Анонім Показати IP 30 Грудня 2008 16:40
опа-опа-о-па-па (:

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus