USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцькому районі безробітні не бажають працювати на власній землі

25 Лютого 2009 15:32
Рівень працевлаштування, порівняно із минулим роком, зменшився майже у два рази. Про це під час колегії Луцької райдержадміністрації розповіла начальник управління економіки РДА Любов Шепеть, – повідомляє 25 лютого репортер «Волинських Новин».
 
За словами Любовi Шепеть, порівняно із груднем минулого року, рівень безробіття у Луцькому районі зріс на 1,7%. Разом із тим показники працевлаштування за рік зменшилися вдвічі. Серед зареєстрованих у районному центрі зайнятості – 925 осіб, половина з них раніше займала робітничі місця, четверть – посади службовців.
 
Директор РЦЗ Ірина Овадюк розповіла, що з початку року установою було зареєстровано 308 вакансій, за 25 із яких пропонують заробітну плату вищу від середньої. «Проте сильного завзяття до роботи наразі не спостерігається», – зауважила пані Овадюк. У цьому році, за її словами, вдалося працевлаштувати 118 осіб.
 
Також директор РЦЗ розповіла про небажання безробітних власників землі відвідувати агрошколи. «Приходиться практично у спину заштовхувати їх на ті семінари», – поскаржилася Ірина Овадюк. За її словами, саме на таких інформаційних заняттях вчать, як раціонально використовувати свою землю та збирати вдесятеро більші урожаї при однакових затратах праці. «Люди не хочуть працювати на власній землі та заробляти цим собі на прожиття», – зауважила вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Kalipso Показати IP 26 Лютого 2009 11:25
і що вони з того матимуть? з агрошкол і власної землі? ви рахували рентабельність? скільки затрат і сил потрібно, і коштів? а, так, звісно - це вина лінивих селян, через яких служба зайнятості не може мати красивих цифр із працевлаштування. що за однобокість, репортере?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus