USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У Луцькому замку відновлять середньовічний інтер’єр?

5 Березня 2009 16:19
Святкування 580-ї річниці з’їзду монархів у Луцьку відзначать по сучасному – організують з’їзд представників Євросоюзу. Таку ідею під час засідання робочої групи щодо організації цього заходу подав заступник начальника управління культури і туризму Волинської облдержадміністрації Василь Ворон, – повідомляє 5 березня репортер «Волинських Новин».
 
Святкування історичної події, за пропозицією Василя Ворона та інших членів робочої групи, планують розтягнути у часі організувавши три основних заходи. Першим буде проведення круглого столу в кінці травня у стінах Волинського національного університету імені Лесі Українки. Планують запросити керівних посадовців Польщі, Литви, Росії, членів Єврокомісії, представників консульств. «Від з’їзду монархів до Євросоюзу», – приблизно охарактеризував зміст запланованого заходу пан Ворон.
 
Крім того, цій події передуватиме, як її назвав заступник голови Волинської ОДА Святослав Кравчук, іміджева експозиція. На ній демонструватимуть корону короля Данила та ікону Холмської Богородиці.
 
Другим запланованим заходом буде відкрита ніч у Луцькому замку. Вона має пройти у червні. У стінах історичної пам’ятки організують феєричне арт-шоу та лицарські змагання. Однак члени комісії акцентували увагу на розвалених будинках біля замку, які псуватимуть святковий краєвид. Тому прозвучала пропозиція один розібрати, а в іншому провести ремонт із лицевого боку.
 
Також один із членів комісії подав ідею відновити інтер’єр того часу у в’їздній, або владичій вежі. «Щоб пересічний відвідувач міг відчути ту епоху», – пояснив він.
 
А в кінці вересня проведуть дні європейської спадщини. У ході цього святкування планують організувати лазерне шоу.
 
Проте основним питанням стало фінансування цих заходів. Заступник міського голови Анатолій Пархом’юк сказав, що ситуація із коштами у місті досить скрутна. Крім того, асигнування подібних заходів скоротили на 80%. Але представники Генконсульств Польщі та Литви запевнили, що їхні сторони також допоможуть в організації святкування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
перехожий Показати IP 5 Березня 2009 16:56
Чергове село імені Григорія Потьомкіна хочуть зробити.
Максим Фраєрман Показати IP 6 Березня 2009 13:55
Більше свят - хороших і різних! :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus