USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У луцькому зоопарку сутужно тільки з м’ясом, – Гончаров

10 Лютого 2010 09:06
Директор КП «Центр дозвілля та відпочинку ім. 900-річчя м. Луцька» Володимир Гончаров розповів, що взимку в луцькому зоопарку загинула лише одна тварина – і та від туберкульозу.
Він зауважив, що інформація, котра з’явилася в Інтернеті про загибель тварин у зоопарку, не відповідає дійсності. Директор зоопарку навіть назвав таку інформацію провокативною. Мовляв, вона дискредитує не лише сам зоопарк, а й його працівників.
«Факти не підтверджені. Загинула лише одна тварина. І то – від хвороби. Це антилопа нільгау. Вона хворіла на шлунковий туберкульоз. Ми її підліковували, проте взимку тварина таки загинула», - сказав директор КП «Центр дозвілля та відпочинку ім. 900-річчя м. Луцька» до якого належить зоопарк Володимир Гончаров.
Він зауважив, що всі тварини переведені в теплі приміщення, окрім ведмедів, лисів, диких кабанів, котрі і в природі нормально себе почувають у холодну погоду. Решту тварин обігрівають у приміщеннях електроприладами.
Щодо інформації про ветеринара, то його обрали для співпраці із зоопарком через те, що він кваліфікований працівник, котрий працює, отримуючи зарплату 860 гривень на місяць. «Тварини можуть замерзнути лише у двох випадках: від голоду чи холоду», - сказав Володимир Гончаров і запросив лучан відвідати зоопарк, аби пересвідчитися, що із тваринами все гаразд.
Директор також запевнив, що кормів вистачає, - для цього у селі Промінь, що під Луцьком існує підсобне господарство, де вирощують пшеницю й бобові культури. Сутужно тільки з м’ясом. Один лев «за один присіст» з’їдає близько 10 кілограмів. А на день царю звірів потрібно 35-40 кілограмів м’яса. Гончаров зоопарку стверджує, що кормами для інших тварин заклад забезпечений до 15-20 травня 2010 року.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
дідо Показати IP 10 Лютого 2010 10:08
по стану зоопарку видно як працює місцева владе...шо важко організувати якийсь благодійний вечір чи концерт..чи організувати культпохои школярів та студентів до зоопарку...
іруся Показати IP 10 Лютого 2010 11:21
цілком згодна з дідо! Шановні депутати міськради, гості та жителі м.Луцька,а також журналісти - підтримайте нашу читацьку ініціативу! Можна організувати навіть щорічний конкурс пісень про тварин. ТАКОГО немає ніде в світі! Це перша ластівка... Як?
сержіо Показати IP 10 Лютого 2010 11:22
Був я у цьому Луцькому горе-зоопарку(( Страхіття!!!Як ті тварини ще живуть? А те,що загинули там тварини, то більше схоже на правду!!! І які ж там є теплі приміщення?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus