USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку - свято свинства. ФОТО

31 Жовтня 2011 10:59
У Луцьку презентували найбільший у світі футбольний м’яч зроблений із сала. Це досягнення потрапило до Книги рекордів Гіннеса 30 жовтня під час святкування VІ-ого фестивалю любителів сала «З любов’ю до сала» у Луцьку.

Витвір кулінарного мистецтва зафіксував представник Книги рекордів України та Книги рекордів Гіннеса Олександр Шустерук. Він зазначив, що висота м’яча – 2 метри 30 сантиметрів, а в обхваті – 6 метрів 45 сантиметрів. Створення кулінарного шедевру приурочене до чемпіонату «Євро-2012».

М’яч складається з більш як 3 десятків секцій, на кожну секцію використали по 16 кг сала. Зшивали цей витвір шестеро дівчат протягом півтори доби.

Тематика сала та поросят панувала на фестивалі всюди – від пісень до логотипу над сценою.

Привітали волинських любителів сала представники влади. Серед них – начальник управління культури Волинської облдержадміністрації Володимир Лисюк та секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт.


Орнанізатору фестивалю Віталію Іваницькому вручили сувенір з Естонії – виготовлений з сала герб одного з прибалтійських міст.

До поїдання сала голодних лучан заохочував володар світового рекорду зі споживання сала Михайло Киденько, який минулого року менш як за 11 хвилин з’їв кілограм «справжнього українського продукту». Дворазовий чемпіон фестивалю вигравав поїздки до Єгипту та Франції, де, за його словами, агітував місцевих жителів їсти сало.

Без уваги не залишились наймолодші учасники свята. Діти танцювали, веселилися, малювали на асфальті поросят і писали «Я люблю сало».

Окрім святкування на фестивалі лучани також купували сало, а потім з нього склали величезний український бутерброд - «салбургер», довжиною 27 метрів. До слова, для іноземних гостей фестивалю слоган «Саломани всіх країн, єднаймося» переклали: «Salo-lovers of all countries, join!».










Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 32
Фрутті Показати IP 31 Жовтня 2011 10:56
Але й заголовок...
Русява до Фрутті Показати IP 31 Жовтня 2011 11:27
Який фестиваль, такий і заголовок
Чорнявий до Русява Показати IP 31 Жовтня 2011 11:58
Мабуть, точніше було б - свинарства!
ЗА до Чорнявий Показати IP 31 Жовтня 2011 12:40
Деформація свідоьості людей і створюе спотворені "празднества".
ЗА до Чорнявий Показати IP 31 Жовтня 2011 12:52
Як що б це було святло свинарства,то його треба будо б назвати "З любовю до тварин, що дають сало". А це свято "бивство тварин, що виробляють сало". Подивіться на титульний знімок. Маленьке мертве поросятко і його топчать ногами. Святкують його смерть. Смерть дитятка-поросятка.
Анастасія Передрій до ЗА Показати IP 31 Жовтня 2011 20:19
вони його не топчуть, вони танцюють на його фоні. потім це порося стало головним героєм танцю)
SAS Показати IP 31 Жовтня 2011 11:29
висота м’яча – 2 метри 30 сантиметрів, а діаметр – 6 метрів 45 сантиметрів ?!!!!!
ПРОХОЖИЙ до SAS Показати IP 31 Жовтня 2011 12:00
2,3 метра - высота (диаметр,ширина) Обхват (длина окружности) - 2,3 х 3,14 = 7,22 Почему у организаторов получилось 6,45 ? Кто съел 77 сантиметров ?
Русява Показати IP 31 Жовтня 2011 11:32
Блін, той чувак з рекордів Гіннеса ніфіга не вчив геометрію - він уявлення не має, що таке діаметр. Якщо казати по простому, то це пряма лінія, яка сполучає дві точки на площині (якщо говоримо про кулю) та проходить через центр. Себто це та сама висота. А 6,4 метра по ідеї є обхват цього м"яча. І хто цьому "математику" тоді дав право реєструвати рекорди...
грін піс Показати IP 31 Жовтня 2011 11:33
а скільки свиней на мячик пішло не оголошували?
я до грін піс Показати IP 31 Жовтня 2011 12:19
При створенні м’яча жодна тварина не пострадала))))
Руслана Показати IP 31 Жовтня 2011 11:50
Люди, які принесли з ранку будерброди з салом, поки дочекались 15 години, майже все з’їли.........А якщо взяти до уваги, що фестиваль проводиться вшосте, то організація слабенька..........як на трієчку,хоча людей було багато... Не було виступу Адама Горбатюка, хоча в програмі він був запланований. Люди їли сало, пили горілку сидячи на травичці у парку, міліція змилостивилась і нічого не бачила..... А скільки було свинства потім історія замовчує...............
Людік Показати IP 31 Жовтня 2011 11:52
написано примітивно: "Шо віжу, то паю.........."
Анастасія Передрій до Людік Показати IP 31 Жовтня 2011 20:24
а шо ви хочете, це ж якесь маловідвідуване інтернет-видання, де немає редакторів. тьху)
Serg Показати IP 31 Жовтня 2011 11:52
за діметр ніхто не говорить. А обхват і діаметр зовсім інші речі. Читайте уважно.
VSC до Serg Показати IP 31 Жовтня 2011 14:49
Обхват - имеется ввиду длина окружности. ПРОХОЖИЙ все правильно рассчитал.
Катя Показати IP 31 Жовтня 2011 12:32
Чого ви вчепились до того діаметра? Це ж не правильна сфера, що ви за формулами розраховуєте.
Не шанувальник фестивалів Іваницького Показати IP 31 Жовтня 2011 15:23
В сотий раз засвідчено, що культурне життя Луцька тече по кількох руслах великої ріки. Одне з русел, яке відкидає місто в 14-те століття - фестивалі Іваницького, повязані з салом, - давно пересохлий навіть не фарватер, а болото, в якому повязли окремі князьки від культури в області. Споглядаючи такий "фестиваль", який плавно перейшов в повальну пиятику, створюється враження, що місцева соціальна субкультура покликана обслуговувати найнижчі естетичні потреби і інтереси малорозвинутої частини населення міста і його доморощеної еліти, яка піклується за непорушність тієї ж культурної безграмотності, яку і представляє. Враження від таких (вибачте за грубість) мистецьких заходів, як ніби часник після шоколаду чи бенкет під час чуми. На память приходять мексіканські серіали і ранні кооперативи по виготовленню товарів масового виробництва, наприклад, поховальних вінків, сап чи по пошиттю робочих рукавиць. Хотілось би, щоб голова міста позбувся аналогічних "кооперативів" і "фестивалів масового виробництва" митця Іваницького. Тим паче, що він вже започаткував справжні культурні заходи, як, наприклад, на 20-ту річницю незалежності України в місті і в Замку. Якщо що-небудь, то краще нічого. А то й не встигнемо оговтатись після сала, як митець отримає ордени всіх ярославів мудрих з рук самого Бориса.
Согласен на 100 процентов . Не высказался сам из нежелания кого - то обидеть из тех кому понравилось и было весело . Но согласен с оценкой этого интеллектуального шоу . Вспомню тут услышанную историю от Спивакова - в одном из интервью (по ящику) он рассказал , как на гастролях Виртуозов Москвы в Париже к нему за кулисами подошел Жискар Д Эстен и попросил разрешения перелистывать пианистке ноты - он очень , мол , любит произведения исполняемого композитора ... Кто - то может представить себе любого нашего политика , переворачивающего ноты ??? При том , что есть довольно крупные фигуры , способные перевернуть и рояль с пианисткой вместе ... Отсюда и простые развлечения - кто больше съест сала или выпьет пива . Уровень власти определяет уровень развлечений . Не ожидал увидеть на фествале Пустовита . После высокоинтеллектуальных блогов с цитатами из древних схоластов и новейших достижений литературной мысли - вплоть до Гарри Поттера . Ну - да лишь бы весело было ! Извините за компанию.
учасник фестивалю Показати IP 31 Жовтня 2011 16:12
Іваницькому треба не фестиваль, а бабло. Він без цих витівок не може жити, як дурень без пі$ділей. Він кував бабло на "Хвилях Світязя", маючи фінансування з бюджету, але якийсь не вельми дурний чиновник прикрив цей генделик. Очевидно, зрозумів, що хвилі Світязя легко змивають і назавжди хоронять гріхи цього патлатого фестивальника. А, втім, цікаво, чи допомагало місто цьому ганебному сальному фестивалю?
учасник Показати IP 31 Жовтня 2011 16:34
Судячи з фото, то найцікавіше на фесті було Пустовійту.
кінг оф конг фром гонконг Показати IP 31 Жовтня 2011 16:37
та нормальна ярмарка вийшла на рахунок розрахунків сало-м"яча. зара схожу до колег, з кафедри фізики та математики, на й вони прояснять ситуацію
Ось би ще на андронному коляйдері , біса його матері , перевірити ... Я би з*їздив , але іноземного аусвайса не маю ...
оглядач Показати IP 31 Жовтня 2011 17:24
"Дітище" Івницького нажаль стверджує нашу трагічну відсталість від Європи. http://www.speckfest.it/it/festa-dello-speck.html
Анатолій Котлюк Показати IP 31 Жовтня 2011 19:26
воістину ПІтросянство - незнищенне явище. Пишуть люди собі, і ж наіть не подумають, як неприємно автору може бути читати коментарі штибу: "написано примітивно: "Шо віжу, то паю..........". А що Ви очікували? Аналітичну статтю про розвитку м'ясництва на Волині? Презервативи Ви всі
Ткачук Захар до Анатолій Котлюк Показати IP 1 Листопада 2011 12:43
Толік, ти ж розумієш, що це люди в яких не все гаразд з самооцінкою, і якось треба самоствердитись... хочаб тут)) стаття хороша і фото теж. зараз напевно на мене накинуться..
Soldier of fortune Показати IP 31 Жовтня 2011 20:27
Діагноз: примітивізм, тупізм,дибілізм. Хліба і видовищ! На що тратять гроші платників податків? А може ще й кориду влаштувати зі свиньми? Де учасники мають відловити хряка, здерти з нього живцем шкіру, видавити очі і з'їсти їх під оплески публіки. Єх волиняни, до чого дожилися. А були ж ще за Польщі інтелігентні виставки у Луцьку зі сільського господарства, де господарі ділилися досвідом і живністю. Жартували, випивали та мета була іншою. А оце дійство - сумне видовище оббовваненого люду. І т.зв. організатори - навіть на блазнів не тянуть. Тьху на вас, тьху на вас...
Лучанин Показати IP 31 Жовтня 2011 20:35
Власне я був перед 12 годиною. В двох-трьох лотках продавали м'ясо за ціною вищою ніж на базарі та в магазинах. Було повно дитячих цяцьок катайського виробництва, льодяники на паличках. Саме цікаве що окрім м'яча я більше ні грама сала там не побачив, а йшов з дружиною в надії придбати шмат хорошого смаженого соломкою сала за привабливою ціною. Відразу після того як Климчука та Романюка за наявність сала (мабуть як бородате та пихате сало) нагородили дипломами я пішов вже з іншим настроєм, явно гіршим за попередній. Отакі в нас фестивалі... Сало без сала, та дипломи невідомо за що! Свинство рулить!
111 до Лучанин Показати IP 31 Жовтня 2011 23:03
я теж сала не знайшов (( а слово САЛО після цього фестивалю терпіти не можу. зі сцени - "сало, сало , сало". на асфальті малюють свиней і пишуть "сало"... хоча позитивні моменти були - карусель, вироби пасічників, палатки з райцентрів... такі заходи можна було б раз в місяць проводити. без шароварних концертів і вже точно без сала
Ганьба волинянам! Показати IP 1 Листопада 2011 09:03
Це жах! Як таке можна організовувати, йти туди і цим пишатись! Пропоную усім свідомим українцям ігнорувати такі празники!!!!!!!! Фі-фі-фі!!! Аж пересіпує!!!
очевидець Показати IP 1 Листопада 2011 15:04
галімий фест, нічо цікавого. до речі, фото з фесту теж нічого цікавого.
Світлинка Показати IP 1 Листопада 2011 20:02
Salo-lovers))) "Сальні коханці")))) чи "засалені"??))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus