USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку 33 хвилини вшановували пам’ять жертв Голодомору

4 Жовтня 2008 13:00
П’яту суботу поспіль громадськість обласного центру Волині вшановує людей, загиблих під час Голодомору. Нині імена та прізвища жертв голоду 1932-1933 років зачитували представники Волинської обласної молодіжної організації «Українська молодь – Христові». Про це 4 жовтня повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
У заході взяло участь понад тридцять учнів 8-х класів луцької школи №23 та гімназії №14. Вони зібралися поблизу пам’ятника розстріляним у Луцькій тюрмі на Замковій площі.
 
Ця акція, іменована «33 хвилини», є складовою міжнародної акції «Незгасима свічка», приуроченої до 78-ї річниці Голодомору. Сьогодні у Луцьку вшанували людей, загиблих від голоду в Полтавській області.  Представники ВОМО «Українська молодь – Христові» посилили емоційність вшанування – вони мали на плечах блакитні хустинки із відповідною символікою. А усі присутні тримали у руках запалені жовті свічки.
 
Поряд із іменами і прізвищами жертв Голодомору організатори зачитували спогади очевидців тих часів. Нагадаймо, що першу таку акцію в обласному центрі Волині 6 вересня 2008 року провів місцевий осередок Пласту, другу – Національний Альянс. У третю суботу ніхто не збирався через негоду. У четверту – сьогодні – організатором заходу стало шкільне самоврядування. Наступну акції планує провести Волинське студентське братство. Закінчиться дійство 22 листопада загальноміською акцією.
 
Серед головних завдань, які ставлять перед собою організатори заходу, – вшанувати пам’ять полеглих, згадавши їх поіменно, та залучити до пошукової роботи небайдужих. Ведучі акції зауважили: древні мудреці вважали, якщо згадати ім’я полеглої людини – її дух воскресне. Завершилося вшанування пам’яті жертв Голодомору хвилиною мовчання.
 
Довідково:
 
Нині молодь зачитала вік та імена загиблих під час геноциду українського народу із книги пам’яті, яка поки що доступна широкому загалу в електронному форматі. У листопаді така книга буде опублікована і міститиме 17 томів, присвячених жертвам Голодомору. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
уважний читач Показати IP 6 Жовтня 2008 15:39
Цього року відзначається 75 (!), а не 78 річниця Голодомору. І акція відбувалась не біля пам'ятника розстріляних в'язням тюрми, а біля пам'ятника жертвам НКВС...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus