USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку досліджуватимуть білу пляму в історії середньовічної Волині

13 Травня 2009 10:34
Через нестачу коштів на міжнародну конференцію «Волинь середньовічна» запросять лише кращих із найкращих науковців. Це питання оговорювали під час наради у заступника голови Волинської облдержадміністрації Святослава Кравчука, – повідомляє 13 травня репортер «Волинських Новин».
 
Як розповів декан історичного факультету Волинського національного університету імені Лесі Українки Анатолій Шваб, міжнародна наукова конференція «Волинь середньовічна» відбудеться 17-19 вересня. У її проведені зацікавлена як наша область, так і науковці із Росії, Польщі та інших держав. Адже Галицько-Волинське князівство було центром Європи у Середні віки. Однак цією темою, крім археологів, практично ніхто не займається. «Середньовіччя Волині досі лишається білою плямою в історії», – зауважив Анатолій Шваб. Тому він впевнений, що конференція може викликати серйозне зацікавлення істориків-науковців та спричинити серйозні наукові дослідження.
 
Організатори впевненні, що участь у конференції захочуть взяти мінімум півсотні чоловік. Звідси випливає проблемне питання: чи буде достатньо коштів, щоб забезпечити їх перебування у місті? Сюди входить проїзд, проживання, харчування, екскурсії та інші витрати. За словами представника університету, для проведення заходу на достойному рівні необхідно мінімум тридцять тисяч гривень. Десять тисяч зголосилося виділити Міністерство освіти і науки України. Таким чином організатори сподівалися отримати з обласного бюджету 20 тисяч.
 
Однак, за словами заступника губернатора Святослава Кравчука, область не може надати таку суму коштів. Максимум, що можна дістати, – десять тисяч гривень. «Тому наразі варто відштовхуватись від цієї суми», – порадив заступник. Також він запропонував запросити значно меншу кількість науковців, «вибрати кращих із найкращих». «Взагалі варто запровадити такий принцип, щоб подібні конференції на певну тематику проводили кожні чотири або п’ять років. А не організовували їх так спонтанно, а потім шукати грошей на їхнє проведення», – зауважив Святослав Кравчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus