USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку може впасти ще один дах над під’їздом. ФОТО

30 Серпня 2011 10:53
Над входом в один з під’їздів луцької дев’ятиповерхівки – аварійний дах: через недогляд будівельників та комунальників конструкція може впасти.

Аварійний дах над вхідними дверима в один з під’їздів будинку на проспекті Соборності, 38 в Луцьку турбує місцевих мешканців вже тривалий час.

Люди розповідають, що вже кілька років ніхто нічого не робить, аби усунути цю проблему, тому цегляна стінка, яка підпирає дашок, почала розвалюватись.

Цьому будинку понад 15 років, його обслуговує приватне комунальне підприємство «М.Ж.К.», розповіли мешканці будинку.


А місцеві хлопчаки зізналися, що люблять через вікно вилізти на цей дашок і бавитися на ньому.


Директор приватного підприємства «Салекс-Захід», будівельник Сергій Суходольський каже з цього приводу: проблема у тому, що дах не накритий руберойдом, тому протікає.

«Там порваний зверху руберойд, мох росте», – говорить він.

«Щоб уникнути аварійної ситуації, швидше за все треба демонтувати дах, домурувати стінку, яка є і підтримує той дашок», – вважає експерт.


«Головне, щоб не протікало. Вся проблема була в тому, що хтось не виконав своєї роботи. Той самий "жек", який відповідає за цей під’їзд. Могли б знайти рулон того руберойду і покрити зверху, щоб воно не затікало», – висловився будівельник.

Руйнуванню конструкції сприяють не лише дощі, а й сніг, переконує він.

«Взимку сніг нападає. Воно починає замерзати. При замерзанні починає розширятися. А потім під час відлиги воно тане і так деформує бетонну конструкцію дашка. Очевидно з цього всі проблеми почались», – розповів він.

«Його треба переробляти обов’язково», – констатував будівельник.



* * *
Нагадаємо, цьогоріч у травні в одному з п’ятиповерхових будинків на проспекті Соборності обвалився дах над входом у під’їзд.

Після цього випадку, як розповіла заступник міського голови Лариса Соколовська, комунальників зобов’язали перевірити усі дашки над під’їздами.

«Після цієї ситуації, аби попередити такі випадки, департаментом житлово-комунального господарства видано наказ, котрий зобов’язує за десять днів обстежити абсолютно всі дашки і зняти ті, які потребують ремонту чи мають тріщини. Тоді впродовж літа будемо ремонтувати їх», - говорила на початку літа Лариса Соколовська.

До слова, будинок, в якому у травні обвалився дах, теж обслуговує підприємство «М.Ж.К.».

Про причину тієї аварії Соколовська говорила так: «Чому так сталося?.. Та чого гріха таїти, звичайно, неналежним чином до своїх обов’язків поставився керівник «М.Ж.К.», котрий і має на утриманні це житло».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
просто будівельник Показати IP 30 Серпня 2011 12:25
до уваги "експерта- будівельника"- козирки над під"їздом консольного типу, тобто защімлені в несучій стіні будинку, а перегородка розділяє вхід в під"їзд і сміттєкамеру,змурована на площадці входу в під"їзд без фундаменту на і аж ніяк не впливає на несучу здатність козирків, хоча підремонтувати перегородку однозначно потрібно.
прораб Показати IP 30 Серпня 2011 12:37
Хай ця стіна сама впаде, тільки дурень наступає на тіж самі граблі два рази.
Є Показати IP 30 Серпня 2011 12:58
Знову!!! СТВОРЮЙТЕ ОСББ!!! У господарів ніколи такого не буде!!!
деж будівельник Показати IP 30 Серпня 2011 13:38
Підтримую будівельника. Тим більше, якщо уважно подивитися плити дві. Ліва плита над входом в сміттєкамеру взагалі немає підпорної стінки. Отже руйнування перегородки не вплине на несучу здатність плити козирка.
двірник МЖК Показати IP 30 Серпня 2011 16:14
нам по барабану,хай падає і давить людей
обизнаний Показати IP 30 Серпня 2011 16:33
пора весь житловий фонд який обслуговуе МЖК, роздІлити мІж ЖКП 7 ТА ЖКП 11.Може щось І помІняеться на краще
ааа Показати IP 30 Серпня 2011 17:07
алєні, там роботи на пару годин
лучанка Показати IP 30 Серпня 2011 17:08
Пан обізнаний, що ти в цьому розумієш, що зміниться, який ЖЕК 7 такий і МЖК. В приватному будинку поганий козирок, хто мені відремонтує???. Маєте будинок і утримуйте його, а то роззявили рота на копійки з утримання будинку і жалуєтесь а краще працюйте.
Є Показати IP 31 Серпня 2011 09:02
ПРАВИЛЬНО!!! МОЛОДЧАГА!!!
777 Показати IP 31 Серпня 2011 12:06
департамент ЖКГ, підніміть свої зади і поможіть директору МЖК навести порядок
11 Показати IP 31 Серпня 2011 13:46
Щоб уникнути аварійної ситуації, швидше за все треба демонтувати дах, домурувати стінку, яка є і підтримує той дашок», – вважає експерт.-який експерт де його персональні дані.от писаки.А лучанка права100%- на підтримання в порядку індивідуального будинку родині доводиться витрачати великі кошти- і це при тому.що і будинок споруджували за свої кревні. А зараз є агато власників квартир .які отримали їх безкоштовно(не ображаю тих .що будували кооперативи за свої)-і далі халяви хочуть.У вас що в підїзді нормальних мужиків якщо не хочете людей найняти?Краще нехай дітям на голову гримне?Це просто обломовщина. а не власники.
999 Показати IP 31 Серпня 2011 18:27
власник будинку міська рада

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus