USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

У Луцьку не вистачає сімейних лікарів

12 Листопада 2008 18:00
Заробітна плата сімейного лікаря вищої категорії, стаж якого понад 20 років, наразі у Луцьку становить 1318 гривень. Початківець заробляє приблизно 700 гривень. Про це 11 листопада під час колегії розповіла завідувач відділом сімейної медицини Луцької поліклініки №1 Валентина Берник, - інформує репортер «Волинських Новин».
За словами пані Берник, у Луцьку – нестача сімейних лікарів, особливо молодих, адже більшість із наразі працюючих – пенсіонери. Забезпеченість сімейними лікарями у місті складає 85%, - додала вона. За день сімейний лікар отримує від восьми до десяти викликів пацієнтів, що є великим навантаженням, - зауважила фахівець. У Луцьку – шість закладів, де працюють сімейні лікарі, - сказала Валентина Берник.
Не влаштовує сімейних лікарів і заробітна плата. Наразі у Луцьку сімейний лікар вищої категорії, стаж якого понад 20 років, отримує 1318 гривень. Початківець заробляє приблизно 700 гривень, - розповіла медик. Влада, за словами пані Берник, обіцяла збільшити платня вп’ятеро. Поки ж обіцянки залишились тільки на словах.
Альтернативою може стати створення приватних кабінетів сімейних лікарів, - зауважив  начальник управління охорони здоров’я Луцької міськради Федір Кошель. За словами пана Кошеля, задля цього кваліфікований медик повинен зареєструватись підприємцем, отримати ліцензію і тоді він зароблятиме більше.
Довідково:
З метою розвитку первинної медико-санітарної допомоги в обласному центрі Волині відкриваються амбулаторії у віддалених районах міста. З початку 2008 року працює амбулаторія сімейної медицини №1 у районі ДПЗ. Також є кабінет сімейної медицини на Дубнівському масиві у приміщенні цегельного заводу. Планується відкрити кабінет сімейної медицини у привокзальному районі, приміщенні станції швидкої меддопомоги №1, а також амбулаторію в районі Вишкова. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 12 Листопада 2008 18:54
то не дивно, чого в Луцьку не висьачає лікарів...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus